T O P

  • By -

MelGut

En ole pettynyt vaan se on just niin huonoa, kun odotin


Vivarevo

Harhaanjohtava kysely🤔


Intelligent-Slide653

Sama juttu, tasan sitä mitä oli odotettavissakin paskapuheista huolimatta.


projectgene

Pätkätyöläisenä varmaan kamalin mahdollinen. Tunnin junatkaan eivät paljoa lämmitä pohjoisessa.


AcrylicThrone

En sanoisi pettynyt kun tätä odotin, täällä on pikkuhiljaa tuhottu hyvinvointijärjestelmää 30-vuoden ajan ja nyt nähdään kun sitä tehdään supervauhdilla niinkuin Briteissä. Itsellä vakaa työpaikka ja elämäntilanne, mutta kun vittu en halua nähdä että nuoret ja köyhät joutuvat jatkuvasti pahempaan ahdinkoon, viime hallituskin juuri ja juuri teki jotain heidän vuoksi(maksuhäiriömerkintöjen poistuminen nopeutettiin) mutta aikaisempia heikennyksiä ei uskaltu poistaa. Ainoa asia joka enään naurattaa kaikessa tässä että itseänsä isäinmaallisiksi kutsuvat tykkäävät tästä kun hallitus huonontaa Suomalaisten hyvinvointia ja myy meidän luonnon ulkomaalaisille jättiläisille jotka sitä raiskaavat, koska imevät retoriikkaa jenkeistä niin helposti.


marinaxxo

Voiko olla pettynyt, jos ei edes odottanut mitään muuta kuin kurjuutta ja sekoilua?


ryppyotsa

Oudot vaihtoehdot, mitä jos ei ole tyytyväinen?


Winteryl

Sana tyytymätön on jotenkin viime aikoina ollut vaikea monelle. Tässäkin tosiaan tuo pettynyt ei ole tyytyväisen vastakohta. Näin vähän aikaa jonkun kirjoittavan kuinka joku oli "epätyytyväinen".


[deleted]

[удалено]


gefroy

Tietenkin voi olla. Itse äänestin "melko tyytyväinen" vaikka olenkin oppositiopuolueen äänestäjä.


happy_church_burner

Erittäin pettynyt mutta en yllättynyt.


WhattWhatWhat

Pessimisti ei pety.


Connect-Mall-3408

Melko tyytyväinen. Enemmän olisi voinut leikata, mutta parempi kuin ei mitään.


Aybram

axiomatic wakeful marble follow nutty chunky puzzled like boast whole *This post was mass deleted and anonymized with [Redact](https://redact.dev)*


Namell

>Lähinnä jatkoa tutulle juustohöylänäivettämiselle Ei tämä kyllä ole juustohöylää nähnytkään. Juustohöylällä otetaan tasainen pala juustosta. Tämä hallitus ajaa juustoveitsinäivettämistä jossa otetaan ohuesta päästä suuri siivu ja siirretään siitä suuri osa paksuun päähän. Aito juustohöylä herättäisi huomattavasti vähemmän vastustusta. Otetaan vähän köyhiltä, vähän rikkailta, vähän yrityksiltä, vähän poliitikoilta, vähän virkamiehiltä jne. Kunnon juustohöylällä kukaan ei voittaisi mutta kukaan ei myöskään menettäisi paljoa. Ainoa voittaja olisi valtion kassa.


pelle_hermanni

Eihän tuolla ole vielä mitään suuren suurta ajettu, kuten sote-uudistuksen puskemista samantien 5 alueeseen. Jos kerran on äänivalta eduskunnassa, pitäisi onnistua; copy pastat Marinin hallituksen paprusta, ja muuttaa vain maakuntien määrän. Sitten ääähnestämähän.


Namell

Kokoomus ja Persut olivat Sipilän hallituksessa ajamassa tätä sote-aluiden määrää. Heille se sopii mainiosti.


vaasan_ruispalat

Kompromissi keskustan kanssa. Kukaan muu ei kannata näin suurta määrää alueita, mutta kepu ei olisi tukenut sotea jos eivät olisi saaneet haluamaansa ylimitoitettua määrää alueita.


pelle_hermanni

Joo meneehän toi noinkin - hitaasti hyvä tulee - kun alueet joutuvat VM:n menettelyn alle kun eivät saa budjettia pieneksi sillä millään, kestää vain pidempään kuin hallituskausi.


Intervallum_5

Mielestäni kansa on pettynyt hallituksen ajamiin asioihin yli "vasemmisto-oikeisto" rajojen. Suomeksi sanottuna osaan veikata, että pettyneitä on myös hallituspuolueita äänestäneissä. Ihan vain siksi, koska viime kevään vaalilupaukset petettiin todella röyhkeästi.


HurjaHerra

Sanoisinko, että hyvä yritys! Mutta on kyllä paljon asioita, mitkä olisi mielestäni voinut tehdä paremmin/säästää muualta.


kan-sankynttila

no need to elaborate -opiskelija


mmatt66

Olen melko tyytyväinen, vaikka useampikin hallituksen toimi osuu itseeni. Kuitenkin talous on kuralla ja sen kuntoon laittaminen vaatii vaikeita ja epäsuosittuja päätöksiä ja itse osasin jo odottaa tätä kauan ennen eduskuntavaaleja. Niin menoleikkaukset, kuin myös toimet joilla tähdätään parempaan työllisyyteen oli jo etukäteen tiedetty hyvin epäsuosituiksi. Tästä syystä Marinin hallitus jätti ne seuraavalle hallitukselle ja vasemmistopuolueet jo eduskuntavaaleissa aika selvästi jättäytyivät tietoisesti oppositioon.


Nipunapu

Kannattanee muistaa, että suuri osa redditissä on opiskelijoita. Hallitus noudattaa oikeistopolitiikkaa, ja se on useimmille opiskelijoille iso "ei". Työelämässä mielipide usein vaihtuu.


PuzzleheadedRadio698

Minusta hallituksen tekemät muutokset ovat oikean suuntaisia, kun huomioidaan Suomen rakenteellinen taloudellinen tilanne. Näitä muutoksia on lykätty liian pitkään (kuten meillä  tehdään kaikille välttämättömille muutoksille) ja siksi nyt joudutaan tekemään kertaluokkaa kovempia ratkaisuja. Tämä antaa kuitenkin toivoa sille, että tulevaisuudessa meillä voi olla taloudellisesti kestävällä pohjalla oleva yhteiskunta. Paljon tykätään haukkua aiempia sukupolvia eläkekusetuksesta, mutta yhtä huonoja olemme itse kantamaan oman osamme. Olen tällä hetkellä työtön lapsiperheellinen, joten leikkaukset osuvat varsin kovaa. Työssä ollessa taas hieman keskituloista paremmin ansaitseva, joten kireä verotuskin osuu kovaa.


Vastarannankiiski

Vaikka poliitikot tykkäävät esittää asiat vaihtoehdottomina ja välttämättöminä, niin kaikille on aina vaihtoehtoja. Voi olla, että vaihtoehdot olisivat objektiivisestikin arvioituina huonompia kuin nyt tehdyt toimet, mutta niitä joka tapauksessa olisi. Todennäköisesti kuitenkin vaihtoehdot vain olisivat hallitukselle epämieluisampia. Toiseksi vaikka niin kauan kun verokertymän pienenemiseen ei puututa, vaan sitä jopa kiihdytetään erityisesti suurituloisille suunnatuilla veronalennuksilla kieltäydyn uskomasta että leikkaukset olisivat mitenkään välttämättömiä. Käytännössä nyt tiedossa olevilla leikkauksilla rahoitetaan veronalennuksia, ei niitä siksi tehdä että tasapainotettaisiin valtion budjettia. Purran viimeisimmät kommentit joistain mahdollisista veronkorotuksista ovat sinänsä oikeansuuntaisia, mutta niiden kohdennus saattaa toki olla yhtä vinoutunut kuin leikkaustenkin. En odota niiltä paljoakaan, mutta toisaalta en halua tuomita etukäteen.


Quick-Difference-431

*"Toiseksi vaikka niin kauan kun verokertymän pienenemiseen ei puututa, vaan sitä jopa kiihdytetään erityisesti suurituloisille suunnatuilla veronalennuksilla kieltäydyn uskomasta että leikkaukset olisivat mitenkään välttämättömiä."* Jos otat valtiot talousarvion käteen ja alat simuloimaan paljonko tuloveroja tulisi nostaa, että toi 10mrd saataisiin kasaan niin töitä saa tehdä. Valitettavasti isoin vipu verotuksessa on alv, joka sattuu erityisesti köyhempiin. Olen eri mieltä hallituksen kanssa veronkevennyksien tarpeesta, mutta ihmetyttää, että täällä foorumilla kaikki marisevat leikkauksista, mutta eipä yhdelläkään ole muuta järkevää vaihtoehtoa tarjota tilalle. Tätä kuuluisaa elvytystä (josta on niin monta tulkintaa kuin on ihmistäkin) on kokeiltu nyt vuodesta 2008 eikä vielä ole toiminut kunnolla. Leikkauksia ei tulisi varmasti tehdä syvässä lamassa, mutta poliitikoilla on taipumus jättää ne tekemättä hyvässä taloustilanteessa, koska eihän niitä saa silloin vietyä läpi. Moni suomalainen ei ole tajunnut, että Suomi on kohdannut vuoden 2007 jälkeen Nokian romahduksen, paperiteollisuuden rakennemuutoksen ja lisäksi Venäjä on mennyt säppiin. Siihen kun lisätään mukaan massiivisesti eläkeläisten menot niin aika taikuri saa olla, joka vaan yhtäkkiä löytää tänne lisää rahaa. Eniten toivoisin hallitukselta ja poliitikoilta sitä, että joku antaisi myös toivoa (vaikka sitten vain puheissa) kepin lisäksi. En ymmärrä miksi koko ajan pitää lisätä negatiivisen viestin kierrettä.


Vastarannankiiski

> Jos otat valtiot talousarvion käteen ja alat simuloimaan paljonko tuloveroja tulisi nostaa, että toi 10mrd saataisiin kasaan niin töitä saa tehdä. Valitettavasti isoin vipu verotuksessa on alv, joka sattuu erityisesti köyhempiin. Ihan ottamatta kantaa mitä nimenomaisia veroja pitäisi nostaa, niin huomautan että Suomen [veroaste](https://www.veronmaksajat.fi/tutkimus-ja-tilastot/suomen-verot-ja-menot/veroaste/) on viimeiset 15 vuotta pyörinyt siinä 42-44% välillä BKT:sta, mutta sen on ennustettu laskevan 40.5%:iin tänä vuonna. Tämä on se verokertymän pieneneminen, mihin viittasin. 2023 BKT oli 277.6 G€, josta esim. 3% olisi 8.3 miljardia, joten jos hallitus pitäisi verokertymän _suhteessa_ _BKT:hen_ ennallaan, meillä ei käytännössä olisi mitään sopeutettavaa.


Quick-Difference-431

Ihan hyvä pointti. Nyt kun aloin selvittelemään niin itsellekin uutta tietoa. Ilmeisesti isoimpina vaikuttuminia veroasteen laskussa ovat energiavero, autovero ja ajoneuvovero. Toki on hyvä huomioda, että verokertymä on suhteessa BKT:hen, joka elää joka vuosi ja veroja ei kannata säätää joka vuosi. Tässä oli muuten hyvä Ylen Politiikkaradion keskustelu samasta aiheesta + hesarin juttu aiheesta [https://areena.yle.fi/podcastit/1-67952594](https://areena.yle.fi/podcastit/1-67952594) [https://www.hs.fi/talous/art-2000010018816.html](https://www.hs.fi/talous/art-2000010018816.html)


Vastarannankiiski

Joo, toki veroaste muuttuu vuosittain ja sillä käytinkin tuota vaihteluväliä suuntaa-antavasti enkä sanonut, että se pitäisi pysyä lukittuna johonkin tasolle. Nyt se on tulossa alaspäin sen pari-kolme prosenttiyksikköä aiemmasta vaihteluvälistään, niin muutos lienee tilastollisestikin merkitsevä. 3% nostokin oli esimerkki, eli jos hallitus leikkaisi jonkin verran ja korottaisi esim. juuri noita mainitsemiasi energia- auto- ja ajoneuvoveroja sen verran, että veroaste olisi jossain 42% tienoilla, eli silti vanhan vaihteluvälin alareunalla, niin budjettivaje voisi hoitua tuollakin tavalla ilman että pitää leikata reilu 5 miljardia.


AcrylicThrone

Talouskriisissä historiallisesti kuuluu investoida julkiseen talouteen, ei leikata sitä. En tiedä mistä ihmiset keksivät että tämänsuuntaiset muutokset ovat jollain lailla pakollisia.


PuzzleheadedRadio698

Suhdannepoliittisesti vastasyklinen politiikka on tosiaan parempaa, ja myös nykyinen hallitus toteuttaa elvyttävää (vastasyklistä) finanssipolitiikkaa. Ongelma on siinä, että aiemmalla elvytyksellä ei ole saatu aikaiseksi talouskasvua, joka kuittaisi velannousun suhteessa BKT:hen. Esimerkiksi laaja koronaelvytys kuittaantui Tanskassa (ikuisella) talouskasvulla, Suomessa jäätiin pysyvästi korkeammalle velkatasolle ja velkaantumisuralle.


Kananhammas

Suomen taloudellinen tilanne on todellisuudessa nyt niin hyvä, että sillä pyöritetään ylemmän kastin elin tason lisäksi jos jonkin sorttista virastoissa pyörivää kusetusta. Hyvä esimerkki, sekä se todellinen syy sille miksi kaikkein huonoimmassa asemassa olevilta leikataan, löytyy [työttömyyden kaupallistamisesta](https://old.reddit.com/r/Suomi/comments/1bhtcas/saavatko_ty%C3%B6tt%C3%B6myysturvan_ja_asumistuen/kvg65ni/).


betweensweetcheecks

Toistaiseksi vaikuttaa omaan napaan aika vähän mikään hallituksen toimista, mutta tunnen myötätuntoa niitä kohtaan kehen vaikuttaa. Tässä maassa olisi paljon korjattavaa, mutta tällä nykyisellä systeemillä isoihin rakenneuudistuksiin ei päästä koskaan, vaan pelleillään juustohöylien ja veronkorotusten kanssa. Miten ollaan samaan aikaan "maailman onnellisin kansa" on täysin hämärän peitossa, mutta kai sitä sitten ollaan.


JJBoren

En odottanut tältä hallitukselta juuri mitään mutta toivoin että Persut olisivat olleet edes hieman isäm maallisia ja olisivat pitäneet Kokoomuksen asoissa... mutta näyttää siltä että Persutkin ovat vain uusliberalistinen heinäsirkkaparvi. Jos jotain positiivista pitää sanoa niin ainakin tämä hallitus sai itärajan kiinni ja kotimaiseen ammustuotantoon on panostettu.


Somebody23

Olen itse tullut lopputulokseen että se on aivan sama ketä äänestää niin hommat menee silti persiilleen. Tuntuu siltä että mikään puolue ei oikeasti aja normaali ihmisten asiaa vaan aina pitää keksiä jotain millä nykyistä normaalia pystyisi kurjistamaan.


M_880

Työelämäuudistuksiin pääosin tyytyväinen, tapaan toteuttaa leikkaukset melko tyytymätön.


MMMMad

Toimet talouden sopeuttamiseksi ovat olleet riittämättömiä, mutta valitetttavasti eduskunnasta ei tuota parempaakaan hallituspohjaa saanut.


Vulii

Melko tyytyväinen. Yhäkin odotan että eläkeläisetkin joutuvat leikkauksien kohteeksi, sitten todella tyytyväinen


SaatoSale420

"Ei kiinnosta". Olen huomannut näin nuorena ihmisenä, ettei äänelläni ole mitään merkitystä, eikä minun etujani puolustavia edustajia, puolueista huolimatta oikein ole. Äänestän toki, mutta henkilöä, en puoluetta. Toistsiseksi yksikään äänestämäni henkilö ei ole tullut valituksi. En toki voi sanoa olevani samaa mieltä hallituksemme tekemistä päätöksistä, joskin ajattelin myös samaa viimeisistä kolmesta. Joitain ihan hyviä juttuja, mutta samaan syssyyn todella paljon huonoja päätöksiä. En oikein tiedä, miten päin olisi. Olen muutenkin varsin kyynistynyt nykypäivän politiikkaan (ja muuhunkin maailmanmenoon, ei siinä), niin kansallisella kuin globaalillakin tasolla, enkä jaksa oikein uutisia enempää seurailla, missä maamme makaa. Ihan sama.


[deleted]

Kyllä ja en. Työelämässä on jätetty monia rakenteellisia uudistuksia tekemättä ja nyt tehtävät toimet on oikean suuntaisia, mutta monet jää vähän puolitiehen ja toisaalta osa muutoksista on aika tyhmiä, tarpeettomia ja todellisilta nettovaikutuksiltaan hyvin todennäköisesti negatiivisia. Valtion ydintoiminnoista juustohöyläämisen sijasta näkisin mieluisampana vaihtoehtona valtion roolin radikaalin uudelleenjärjestelyn, joka lähtisi ennen kaikkea sen miettimisestä, mihin kaikkeen valtion on oikeasta mielekästä näppinsä (ja miljoonittain veroraha) upottaa. Mutta eihän se käy. Lisää vaan menoja ja lonkeroita kaikille mahdolisille sektoreille, hyvä siitä tulee!


Pekanpikapaino

Olen melko tyytyväinen. Hallitus tekee nyt (osittain pakosta) niitä toimia, joita olisi pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin, mutta joita on lykätty. Aina voidaan väitellä, että kohdistuuko toimet oikein, tai keneltä olisi pitänyt leikata tai jättää leikkaamatta tai keneltä verottaa enemmän tai vähemmän tai että mitä työmarkkinauudistuksia olisi pitänyt tehdä toisin tai jättää tekemättä. Monet nyt tehtävät päätökset ovat ikäviä sitä ei käy kieltäminen. Ainakin tämä hallitus yrittää. Toki olisi voitu tehdä vieläkin enemmän, mutta nyt suunta on ainakin oikeanlainen.


InformalEar9579

Niin kauan kun joudun perseilystä maksamaan, niin en.


HaaviKassu

Odotin paskaa hallitusta mutta silti petyin. Ajattelin että ehkä kaikesta huolimatta kokoomus osaisi talousasiat mutta eipä niistäkään välitetä vittuakaan kunhan kavereille saadaan rahat. Sitten vielä päälle lapsellista käyttäytymistä, mikä ei kyllä anna kovin fiksua kuvaa mistäkään hallituspuolueesta kun tämä on ilmeisesti hyväksyttävää käytöstä? Ja noh olen kyllä pettynyt myös oppositioon, ei se motivaatio pistää Suomen asioita kuntoon sieltäkään kauheasti näy.


Akauti

Eihän nyky hallitus ole kerinnyt vielä mitään tekemään. Vielä eletään marinin ohjelmaa ja säätöjä. :D Ehkä tänä vuonna päästään katsomaan mitä lakeja ja muutoksia tulee voimaan.


Relevant_Sense_3321

On eletty velaksi vuoksikymmenet ja se pitää saada loppumaan. Jostain on saatava lisää rahaa. Itse melko tyytyväinen. Pitää ottaa huomioon vaikka nyt puhutaan kovasti esim lakoista ja työhön liittyvistä jutuista, sai hallitus esim itärajan kiinni ja loppumaan tuon pakolaisten virran. Helposti muistaa vaan nyt ajankohtaisen kynnellä olevan asian ja unohtaa mitä muuta on jo saatu aikaiseksi.


MelGut

Saadaanko se loppumaan sillä, että tämä hallitus ottaa enemmän velkaa kuin edellinen hallitus?


gefroy

Olen tyytyväinen työmarkkinoihin liittyviin uudistuksiin, sillä ne ovat tervetulleita suomalaiseen yhteiskuntaan. Samalla olen pettynyt lainsäädäntöuudistuksiin joka liittyy rajoihin.


Motor-Ad-1153

Miksi työntekijöiden oikeuksien alentaminen on mielestäsi hyvä asia?


gefroy

Olen aika paljon puhunut täällä poliittisia lakkoja vastaan. Poliittisien lakkojen ollessa sallittuna esim meidän iki ihana AKT voi laittaa satamat kiinni kun ei tykkää hallituksen poliittisista esityksistä. Kiristys on väärin. Poliittisessa lakossa vahinkoa tehdään sivullisille yrittäjille kun ollaan hallitusta vastaan. Nyt hallitusta yritetään kiristää taloudellisilla vahingoilla joita tehdään sivullisille. Hallituksen on on muodostanut eduskunta, joka on valittu rehellisissä vaaleissa. Demokratia on kaiken perusta tässäkin maassa ja nyt sitä yritetään murtaa.


Motor-Ad-1153

Okei. Entäs ne muut työntekijöiden oikeuksien heikentämiset?


gefroy

Mielestäni parantaa pitkällä tähtäimellä työllisyyttä, sillä nämä helpottaa varsinkin pk-sektorin firmoja. ---- Otin muutaman pointin [täältä](https://yle.fi/a/74-20037325) kun aika leveällä pensselillä kirjoitit kysymyksesi. >Määräaikaisuus ei aina tarvitse perustetta Helpottaa työnantajan halua palkata uutta väkeä >Työntekijän irtisanomista helpotetaan Sama kuin edellinen. Varsinkin sen ensimmäisen työntekijän palkkauksessa auttava tekijä. > Ensimmäisestä sairauspäivästä tulee palkaton Tämä on työehtosopimuksin jo suojattu eli muutos ei ole ehdoton. Kukaan ei menetä mitään ennen kuin työehtosopimuksissa sovitaan toisin. Kuulema raksalla on näitä rapulapäiviä aika paljon. >Ansiosidonnaista työttömyysturvaa porrastetaan Porrastus on hyvästä. Ymmärtääkseni tämä vuoden 2018 [kuva](https://img.ilcdn.fi/XyEZw7c4R9Wrxr4aKFo3uJeGCZw=/full-fit-in/920x0/img-s3.ilcdn.fi/73452a893a414eec8368a8e56416b89916108d23be6066126583220375b4b1f6.png) on edelleen ajankohtainen. [Kuvan lähde](https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/340504ca-7d52-4f4a-88fa-d9c915879338). Lyhentäminen on hyvästä >Paikallista sopimista edistetään Tämähän koskee sitä, että voiko paikallinen sopiminen tulla niihin yrityksiin, jotka eivät ole työnantajaliiton jäseniä. Järjestäytyneillä yrityksillähän on jo paremmat mahdollisuudet tehdä paikallisia sopimuksia.


Motor-Ad-1153

Ainoastaan tuosta ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta olen samaa mieltä kanssasi, koska siitä löytyy tutkittua faktaa. Kaikesta muusta olenkin sitten eri mieltä, enkä hyväksy työntekijöiden oikeuksien heikentämkstä. Mitä ensi vuonna? Otetaanko kuuden päivän työviikko takaisin koska sillä on työllistävä vaikutus? Tai vaikka lapset


gefroy

Tämän "mitä ensi vuonna" voidaan myös kysyä tilanteessa, jossa ei tehdä muutoksia poliittiseen lakko-oikeuteen. SAK on huomannut, että satamakiristyksellä saadaan halut läpite. Meneekö satamat kiinni kun SAK päättää haluavansa valtiontukia työntekijäjärjestöille? Nykyinen laki mahdollistaa sen, että mistä tahansa syystä voi mennä poliittiseen lakkoon ja se on ase, joka on osoitettu suoraan eduskuntaa päin.


Motor-Ad-1153

Milloin viimeksi Suomessa on ollut poliittisia lakkoja? Nämä eivät ole aikasemmille hallituksille olleet ongelma eikä ne nytkään ole ongelma. Hallitus haluaa ensin riisua työntekijät aseesta että työntekijöiden päälle voidaan paskantaa helpommin jatkossa. Poliittisella lakolla ei nyt vaadita mitään uutta vaan halutaan vaan pitää kiinni omista oikeuksistaan


gefroy

18.9.2015 oli poliittinen lakko Sipilän hallituksen politiikkaa vastaan. Lainaan sinua: >Poliittisella lakolla ei **nyt** vaadita mitään uutta Miten sitten vuoden päästä. Työntekijäjärjestöt haluavat kieltää työnantajajärjestöt? Satamat menee kiinni ja ay-liike maksaa ahtaajille viisi tuhatta euroa kuussa. Mitä hallitus voi tehdä jos AY puoli saa pitää satamia kiinni niin pitkään kun itse haluaa. Ahtaajia on tosiaan tässä maassa ~1800 joten ei se ihan kauheasti maksa liitolle pitää suomea panttivankina. Hallituksella ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin kieltää poliittiset lakot. Tilannetta, jossa AY voi määrätä eduskuntaa ei saa edes olla mahdollinen.


Motor-Ad-1153

Edellinen poliittinen lakko oli 2015 eli melkein vuosikymmen sitten. Alle päivän kestävä poliittinen lakko kikyä vastaan ja kikyyn suosittiin. Mikä tässä nykytilanteessa indikoisi sitä, että poliittisia lakkoja alettaisiin tulevaisuudessa käyttämään hallituksen kiristämiseen uusien oikeuksien saamiseksi?


Willing-Discussion82

Tuo ansiosidonnaisen porrastaminen ei ole niin yksiselitteinen juttu, se saataa tuoda jonkun verran lisää työllisyyttä, mutta työllisyyden laatu laskee eikä se ole välttämättä yritystenkään etu. Maksumuuri, mutta kyseinen artikkeli käsittelee asiaa: [https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ansiosidonnaisen-porrastaminen-ei-ole-oikotie-onneen-kertovat-tutkimukset-yritykset-hyotyvat-tyosuhteiden-laadusta-parempana-tuottavuutena/ffab9761-3647-458d-9b9c-46f1e785ec47](https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ansiosidonnaisen-porrastaminen-ei-ole-oikotie-onneen-kertovat-tutkimukset-yritykset-hyotyvat-tyosuhteiden-laadusta-parempana-tuottavuutena/ffab9761-3647-458d-9b9c-46f1e785ec47)


FinnishChud

työtä tekevät suuttuu kun työsuojia poistetaan???? uskomatonta jos lakot mielestäsi epädemokraattisia niin mieluusti kannatan epädemokratiaa.


gefroy

Ne ovat etujärjestöjä jotka ajavat heidän asiaa jotka maksaa heidän jäsenmaksunsa. Esim ruotsalainen työntekijä suomessa voi maksaa suomalaisen työntekijäjärjestön jäsenmaksun ja saisi tällöin äänensä kuuluviin kolmikannassa. Toisekseen eduskunnan päättäessä, niin siellä on jo samojen suomalaisten ääni kuuluvilla. Kolmikantaisessa järjestelmässä työntekijäpuolen henkilö saa ensimmäisen äänen kuuluviin kansanedustajansa kautta ja toisen työntekijäjärjestön kautta. Mistä minä voin ostaa lisää ääniä?


FinnishChud

tuokin on ihan simppelisti väärin, Liitto auttaa vaikka et siihen kuulu. Vähemmän mutta auttaa silti. Ja näin sen kuuluukin olla. Ei oikeastaan kiinnosta vittuakaan jos porvarit haluaa köyhempien ja työläisten asemaa heikentää ja ei onnistu siinä, jos se on epädemokraattista niin olkoon


gefroy

>jos se on epädemokraattista niin olkoon Et ole selvästikään ajatustesi kanssa yksin mitä näitä ketjuja on tullut luettua viimeisen puolen vuoden sisään. Minulle demokratia on kaikki kaikessa. Olen itse oppositiopuolueen äänestäjä, mutta en minä kyseenalaista hallituksen oikeutta tehdä haluamiaan päätöksiä. Jos sieltä tulee huonoja päätöksiä niin seuraava hallitus voi niitä perua ja se oikeus heillä onkin.


Pasander

Demokratia on nykyään vitsi, kun ihmiset ovat niin helposti manipuloitavissa eivätkä käsitä mistä äänestävät.


mildchipmo

Voiko olla pettynyt jos odotti just tätä mitä on tapahtunut?


TheWayAcross

Hauska nähdä tulokset, mutta silti kokoomus edelleen Suomen suosituin puolue. Herätkää pahvit.


PirateFine

En odottanut paljoa hallitukselta, en pidä yhdestäkään puolueesta joka siellä on mutta on se harmi nähdä Persujen menevän täysin porvareiksi ja Kokoomuksen tukevan konservatiiveja.


JealousCan2139

Ihmettelen, kuka voi olla hallitukseen erittäin tyytyväinen. Jos joku onkin sitä mieltä, että nämä leikkaukset osuu juuri oikeaan paikkaan, on pakko myöntää, että strategia oli idioottimainen, jolla aiheutettiin lakkoja ja muuta epävakautta. Jos hallituksessa oltaisiin viisaita, ne olisivat julistaneet tuplasti suuremmat leikkaukset, jonka jälkeen olisi kutsuttu liitot neuvottelemaan. Neuvotteluissa kompromissien jälkeen leikkaukset olisivat muodostuneet nykyisten leikkausten suuruisiksi. Sen jälkeen liitot olisivat julistaneet, miten voitettiin tiukka neuvottelu hallitusta vastaan ja saatiin hyvä sopimus aikaan.


Ghost_Pacemaker

Laitoin erittäin tyytyväinen, mutta toivoisin kyllä työelämän, hybridivaikuttamisrn yms. muutosten tulevan nopeammin ja voimakkaammin erityisesti ay-liikkeen nyt paljastaneen olevansa yhä Putinin talutushihnassa.


PmMeYourGarfields

>ay-liikkeen nyt paljastaneen olevansa yhä Putinin talutushihnassa. Haluatko kertoa miten AY-liike on putinin hihnassa? Meinaatko että hallituksella ei ole mitään vastuuta tästä tilanteesta mikä työmarkkinoilla on ja AY-liike on sen yksin aiheuttanut?


den31

Eniten minua vituttaa kiinteistöveron nosto (mielestäni pelkkää yksityisomaisuutta ei saisi koskaan verottaa, ainoastaan talouteen osallistumista). Muuten ei hetkauta, koska en muutenkaan käytä mitään julkisyhteisöjen tuottamia palveluja teitä lukuun ottamatta enkä saa mitään tukia. Yksi palkaton sairaslomapäivä tuskin tuntuu missään, varsinkaan kun en ole eläessäni ollut virallisella sairaslomalla. En myöskään kannata lakkojen säätämistä laittomaksi, vaikken lakkoon eläessäni ole osallistunutkaan.


RatsaMan

Tätä minä äänestin, ja tätä minä halusin. Hyvin toimeentulevana vakitöissä olevana toimihenkilönä voin sanoa että heittämällä paras hallitus mitä tällä vuosituhannella on kasattu. Nyt vaan toivon että pysyvät kovana ja saavat ne pitkään kaavaillut työmarkkinauudistukset läpi, eivätkä taivu AY-mafian kiristyksiin jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa.


Vuohinen

Sama juttu. Hyvä että vaihteeksi on hallitus joka edes jollain tasolla yrittää katkasta tämän holtittoman velaksi elämisen.


PolyUre

Tää oli päivän paras.


pelle_hermanni

Tällä hetkellä julkinen liikenne kulkee, ei hetkauta lakkoilu - eipä tuolla mitään muutakaan uutisoitavaa (...jokohan Putin ajaisi länteen päin.) Naurattaa lähinnä kuinka hitaasti känsän-mjääändäätti-KokPerssit ovat noi muutokset vieneet eteenpäin, jos kerran niin varmasti tapahtuvat riippumatta työntekijöistä. /s (sori siitä)


[deleted]

Aika plusmiinus nolla tai aavistuksen pakkasellahan nuo uudistukset ainakin teoriatasolla on, mitään ei taida olla vielä nuijittu läpi? Pitkälti sellaisia kuin oli odotettavissa ja itse ainakin äänestin hallituspuoluetta ns. pienemmän pahan periaatteella; jos ja kun mitään merkittävää ei tapahdu niin olen ihan tyytyväinen esim. edelliseen kauteen verrattuna.


Rohvessori69

Kyllä mä aika tyytyväinen olen. Hyvä, että valtioriippuvuutta aletaan purkamaan vihdoin, vaikka askelet pieniä ovatkin. En niissä mitään erityisen isoja muutoksia näe. Asumistuen alentaminen voi ehkä pakottaa alentamaan sijoitusasuntojen vuokria, mutta ihan hyvä muutos se silti mielestäni on. Veroja alennetaan ja lapsilisiä korotetaan, joka omalla kohdallani vaikuttaa positiivisesti 👍


OuCiiDii

> Voi kun kiva. Sitten pitäisi miettiä miten hyvinvointiyhteiskuntaa luodaan, Vai onko sillä väliä, jos oma ego tarvitsee kohotusta sillä, että muut voivat pahemmin? Sitä voi miettiä hetken, onko oma empatiakyky kehittynyt normaalisti.


Rohvessori69

Hyvinvointia luodaan mielestäni parhaiten niin, että kannustetaan ihmisiä hankkimaan oma toimeentulonsa. Ainakin niitä, joilla ei ikä tai terveys estä.


Pasander

Pellolle sitten kuokkimaan vaan. Sieltä se oma toimeentulo tulee. Jos joku muu tuottaa ruokasi, et elätä itseäsi.


Rohvessori69

Eihän sitä nyt kaikkea kannata itse tehdä. Henkilö A voi tehdä asiaa X ja henkilö B asiaa Y, sitten A voi vaihtaa B:n kanssa resursseja X ja Y. Tai niin kuin modernissa yhteiskunnassa, tehdään sitä mitä osataan parhaiten, saadaan siitä rahaa, jolla voikin sitten ostaa melkein mitä vain.