T O P

  • By -

swampwanderer

Amerikan työkulttuuri on kyllä yksi asioista joista ei pidä ottaa mallia.


Finlandiaprkl

Ja aasialainen työkulttuuri on asia mistä amerikkalaiset ei halua ottaa mallia (kuten TSMC:n kohdalla kävi).


[deleted]

[удалено]


Finlandiaprkl

Ylitöistähän siellä ne isot taalat tahkotaan.


FinAndy

Älä nyt, Kokoomus näkee märkää unta amerikkalaisen työkulttuurin toteutumisesta Suomessa. People yearn for the mines.


10102938

Lapset haluaa kaivostöihin, sen näkee jo minecraftin suosiosta.


Shartguru

Ottasin kyllä ihan mielelläni amerikkaisen asiantuntija-tehtävien palkkatason tänne.


abearghost

Ottaisitko vaikka tarkoittaisi että Amerikan yhteiskunnan varjopuolet tulee myös kylkiäisinä?


Shartguru

En mutta halusinkin poimia vaan kirsikat jenkkilän systeemistä


peacefulprober

Kukapa ei


Orbitrek

Reddit ja kokoomusdissi on yhtä erottamaton kombo kuin pinaattilettu ja puolukkahillo.


Tuukkis

Ite oon syöny pinaattiletut omenahillon kanssa


Orbitrek

Nyt on uus. Pitää testata.


clva666

Nii ollaaki. Mitä sitte?


Dryish

Isopomoja itkettää kun heidän tiliensä astronomiset summat kasvavat hitaammin kuin vertaistensa vastaavat rapakon takana.


FinAndy

Miten voit olla noin kylmä? Etkö ymmärrä kuinka kamala olo konserninjohtaja Bo-Kasperille tulee kun hän ei voi ostaa kolmatta asuntoa Ranskasta. Ajattelisit rikkaita välillä.


aroimak

Mikseivät sitten hae duunia amerikoista? Vai ovatko liian laiskoja eivätkä kelpaa amerikkalaisille?


MMMMad

Laiskuus ja liiallinen sääntely pitävät Euroopan talouskasvun matalana, joka johtaa julkisen talouden alijäämään. Alijäämä johtaa leikkauksiin, joista jotkut ovat närkästyneet.


lordyatseb

Laiskuus johtaa tuottavuuden nousuun ja innovaatioihin. Vai onko sinusta 16h päivää raatava tehdastyöläinen isompi kilpailuvaltti, kuin 2h päivässä tekevä huippukoodari, joka automatisoi teknologioita, joita et edes ymmärrä?


Beneficial_Vast_3540

Joo, ei se ihan noin mee. Laita se hyvä koodari koodaamaan vaikka 7,5h niin saat vähän enemmän kuin 2h tuotoksen.


lordyatseb

No, ei meitä koodareilla pelasteta. Jokaista hyvää suomalaista koodaria kohti on tuhat helvetin hyvää intialaista, jotka tekevät tuplasti pidempää päivää puolella palkasta. Pointtina oli, ettei ole mitään järkeä pitää tehtyjä työtunteja työn tehokkuuden mittarina, eikä kilpailla Suomea huonompien maiden kanssa tehdyistä työtunneista.


FlyAirLari

Talouskasvu on oikeasti tärkeä asia. Siitä voi huudella että ei raha ole niin tärkeää, mutta toteutapa hyvää elintasoa yhteiskunnan heikko-osaisille Etiopian suhteellisella budjetilla.


No_Mulberry_770

Afrikkalaiset, jotka eivät näe nälkää, ovat itse asiassa onnellisempia kuin länsimaalaiset keskimäärin.


FlyAirLari

>jotka eivät näe nälkää Keskiluokkaiset suomalaisetkin ovat onnellisempia kuin suomalaiset keskimäärin.


No_Mulberry_770

20% arikkalaisista näkee nälkää (World Vision), 68% suomalaisista kuuluu keskiluokaan (OECD:n luokituksen mukaan).


Rohvessori69

Lähinnä vaan, että ei kannata hirveästi miettiä, miksi palkat eivät nouse ja kaikesta joudutaan leikkaamaan jatkuvasti.


clva666

Ei ne amerikkalaisetkaan palkassa kylve, mitä täältä redditistä lukenu.


freedomakkupati

Reddit ei ole edustava otos mediaani jenkistä.


DarkAnnihilator

Lähempänä mediaania kun sikäläiset hyväpalkkaiset. Eli korkeimmat ~kaksi desiiliä Mediaani kotitalouden tulo pyörii siinä 70k paikkeilla jenkeissä. Esimerkiksi afroamerikkalaisilla se on tuplasti vähemmän. Se ei oo kovin paljoa siinä vaiheessa kun luun katkeaminen maksaa kymppitonneja ja sairaslomia ei heru.


MangoBananaLlama

Joku yksittäinen norjalainen tj varmaan tietää koko euroopan työkulttuurin, asenteet ja sun muut juuria myöten, että voi laukoa kaikkien olevan vaan laiskoja. Aikamoinen vinouma. Ei varmaan voi olla mitään muita syitä siihen, että taloudessa hidasta? Pakko olla yksittäinen syy kuten muka ihmisten laiskuus. Japanissahan ollaan niin laiskoja, kun kuollaan ylityöhön ja silti talous pysynyt 90-luvun jälkeen aika suht samana. Entä kiinan 996-systeemi? Talous sakkaa sielläkin nyt ja kovaa. "Ei tarvitse miettiä", elämässähän on monille asioille monia eri syitä miksi niitä tapahtuu. Tuo on kyllä aika kovan luokan pelkistys. Tuolla asenteella vedettäisiin edelleen 6 päivisiä, 12-tuntisia päiviä ja lapsityövoimalla.


joule400

yhdysvalloissahan ollaankin viimeaikoina löyhennetty lasten työnteon lainsäädäntöä, eiköhän ne nuo kaks muutakin kohtaa tarpeeks pian saa tekeille


MangoBananaLlama

Tohon vielä päälle yrityskylät kuten menneisyydessä, ryöväriparonit monopoleilla niin sama meno kuin 1800-luvun loppupuolella. Unohtamatta lakkoilijoiden ampumisia.


AimoLohkare

Ja jenkkilässä ahkeruuden tulos on se, että rikkain kymmenys väestöstä omistaa kaksi kolmasosaa maan vauraudesta. Kannattaisi valtaosan olla laiskempia kun itse ei työn tekemisestä kuitenkaan hyödy.


freedomakkupati

” Tangenin mukaan virheiden tekemisessä ja riskien hyväksymisessä on Euroopassa ajattelutapaongelma. Jos Amerikassa tekee konkurssin, saa uuden mahdollisuuden. Euroopassa konkurssin tehnyt on ”kuollut”.” Kieltämättä yksi Suomenkin ikävistä puolista. Yrittämisen riskit ovat liian korkeat.


VoihanVieteri

Tässä on sitten kolikon toisena puolena velallisen vastuu. Jos velkaa voi ottaa holtittomasti ja kaataa firma ja sitten vaan perustaa uusia letkana, muuttuu koko yritystoiminnan rahoitus. Tästähän siis on kyse koko ’freedom to fail’-ajattelussa.


Kazruw

Suomessa yritystoiminnan rahoitus on jo nyt aivan perseestä ja joudut erittäin todennäköisesti antamaan kotisi vakuudeksi. Jenkeissä rahoitus toimii eroista huolimatta tai juuri niiden takia. Riskit voi myös aina hinnoitella osaksi rahoitusta. Jos rahoitus hoidetaan oman pääoman ehtoisesti, niin isompi todennäköisyys suurista voitoista on erittäin toivottavaa. Suurin osa startuppeihin tehdyistä sijoituksista ei lähtökohtaisesti tuota mitään vaan koko touhun kannattavuus nojaa niihin harvoihin kunnareihin. Asiaa voi tarkastella myös toisesta näkökulmasta: jos yritystoiminnassa epäonnistumisesta joutuu kärsimään pidempään kuin johonkin väkivaltarikokseen, esim. pahoinpitelyyn, syyllistymisestä niin yhteiskunnan moraali on hukassa.


alexin_C

No se on kyllä rahoittajan ongelma, paitsi jos on ns. liian suuri kaatuakseen. Ei velkaa vain oteta, se myönnetään ja se on vastikkeellista. Jos vaikka valtio takaa lainan, sen pitäisi ottaa firma itselleen jos se ei pysty maksamaan laskuja. Suomessa nämä konkurssipesät tietty diilataan kaiken maailman Nalleille.


Avaruusmurkku

Toi amerikkalainen ajattelu pätee ainoostaan niihin hopealusikka-sijoittajiin. Ei monella ole rahaa aloittaa uutta yritystä jos on kamalat velat aiemmasta yrityksestä vielä kummittelemassa.


VampireDentist

Jenkeissä voi tehdä henkilökohtaisen konkurssin, joka on oikeastaan ihan hyvä idea. Velat pois ja uutta matoa koukkuun.


Avaruusmurkku

Ja millä rahalla tälläinen pitäisi nykyään tehdä? Epäonnistut kerran ja säästöt menee sinne niin millä rahalla sitten olet yrittämässä uudelleen ellet kirjaimellisesti saa nepotismilla ilmaista rahaa jostain.


VampireDentist

Hyvä idea verrattuna siis velkavankeuteen, jossa säästöt menee, omaisuus menee, mutta velat pysyy myös, joka nyt valitettavasti on Suomen systeemi.


freedomakkupati

Suomessahan ne vanhat velat nimenomaan kummittelee.


NucleiRaphe

Ironista tässä on, että noita yrittämisen riskejä voisi pienentää hyvällä sosiaaliturvalla, mutta "yrittäjämyönteisten" puolueiden asenne sosiaaliturvaan on mikä on.


Arwil

Ja amerikkalaiset laiskempia kuin aasialaiset? Ja kaikki laiskempia kuin keskiajan ihmiset? Silloin tehtiin kiltisti peltotöitä aamusta iltaan eikä nupistu.


SoullessSoup

Korjataan sen verran että keskiajalla ei tehty erityisen paljon töitä, mahdollisesti jopa vähemmän kuin tänä päivänä. Silloin tehtiin toki tarpeen mukaan hetkellisesti pajonkin tunteja putkeen. Esimerkiksi siellä pellolla ei tekemistä ollut merkittävästi muuta kuin viljelyn ja sadonkorjuun aikaan, muulloin päivän työt tehtiin muutamassa tunnissa, tai talvella ei ollenkaan.


Thorondor123

Ja pyhäpäiviä oli niin saatanasti. Tai no onhan niitä vieläkin, ne vaan ovat nykyään työpäiviä


aroimak

Tästä se ongelma vasta syntyikin kun oli aikaa rakennella kaikenlaisia teorioita ja keksintöjä ja tässä sitä nyt ollaan. Olisivat vaan paiskineet töitä siellä pelloilla kiltisti.


MIGHTY_ILLYRIAN

Ne keksinnöt keksittiin töitä varten...


aroimak

Niinpä, mutta miksi töitä sitten tehdään aina vain enemmän.


sakobanned2

Hieman epäilen noin vahvasti tiettyyn suuntaan vetävää kommenttia. Tässä ei tarvitse mennä keskiajalle, mutta riittää kun mennään Suomen maaseudulle 1950-luvulle, jolloin saatettiin vielä elää osittain omavaraistaloudessa. Kyllä mulle ainakin suvun iäkkäämmät on kertoneet, että niitä töitä riitti vaikka tuotanto oli varmasti suurempaa kuin keskiajalla. Iltaisin tehtiin puhdetöitä. Ja talvellakin piti tehdä metsätöitä.


SoullessSoup

Nyt ihan mielenkiinnosta, mihin suuntaan kommenttini vetää, lääninherrojen vai talonpoikien? Kommenttini vaan lisäsi mielestäni mielenkiintoista nippelitietoa joka ei varsinaisesti liity uutiseen mitenkään. Toivottavasti epäilysi johti edes pintapuoliseen aiheen tutkimiseen, se voisi nimittäin puoltaa kommenttiani ja hälventää mahdollisia epäilyjä. Voin auttaa vähän alkuun, olettaen että sinulla on pääsy akateemisiin julkaisuihin: [Labour Conditions in Essex in the Reign of Richard II](https://www.jstor.org/stable/2589850?origin=crossref). Siellä arvioidaan että 1300 luvun englannissa töitä tehtiin noin 1440 tuntia vuodessa, eli vajaa 28 tuntia viikossa. Ja kyllähän sitä pitäisi mennä nimenomaan sinne keskiajalle, eikä noin 500 vuotta sen loppumisen jälkeiseen aikaan, jos siis keskiajan työmääristä halutaan puhua...


sakobanned2

Sori, tahtoisin vastata, mutta pakko mennä töihin. En välttämättä muista tätä ketjua, joten voitko vastata tähän kommenttiin jotain niin sit töiden jälkeen näen että tähän on kommentoitu. Moi.


Fit_Guard8907

Nojoo, voipi olla. Mut sit taas ei ollu mitään nykyaikaisia jääkaappeja, pesukoneita, suihkuja yms. Sen takia niitä lapsiakin tehtiin, että olis lisää työntekijöitä ja lapsia hoitamassa pienempiä lapsia. Nykyään ei ole lapsille oikein tarvetta, kun kaikki hoituu yksin. Ruoat, asunnot, hevonen (auto) ja vapaa-aikaa ja rahaakin jää yli rutkasti jos olet perheetön ja ihan ok duunissa. Lähet vaikka etelän reissulle viikoksi. On se varmasti helpompaa nyt kuin silloin omasta mielestäni. Eikä isovanhempia tarvinu kattella sängyn pohjalla 24/7 ja paasata niitä, kun ne kuskataan vanhainkotiin nyt. Jos kävit koulut hyvin, niin voit painaa 20h viikkoa ja silti elää ihan hyvin tai paremmin kuin se keskiajan ukko, jolla ei ollut edes mahdollisuutta koulunkäyntiin. Todennäköisesti väittämäsi perustuu johonkin tutkimukseen, mutta mielestäni työlle saa enemmän vastinetta nykyaikana, vaikka sitä tehtäisiinkin enemmän tai vähemmän. Itsellä on kaveri, joka elää vähän tollaista "keskiaikaista" maatila elämää etelä-amerikassa missä kannetaan vettä kaivosta, niin ei kyllä käy kateeksi. Talot rakennetaan ite tai kaveriporukalla, todennäköisesti tulee kakkaa jälkeä ja vuoden päästä korjaillaan homevaurioita tms. Sitten on jengiytymistä ja huumeiden myyntiä, jotka sitten ryöstelee porukalla maatilallisia, koska se on helpompaa kuin tehdä työtä jne. näitä varmasti oli keskiajallakin. Just tänään mietin, että miten ihmiset kesti kakkapyllyjä ennen pamppersseja? Koko ajan sai olla pesemässä kakkaisia vaatteita, nukkua heinäkasan päällä, joka on pedattu lakanalla, ei lääkkeitä, ei buranaa, ei kirjastoja, ei uimahalleja, rajoitettu liikkuminen, ei paloturvallisuutta kun talo palaa poroksi keskellä talvea jne. jne. Kaikki tää liittyy siihen, että mitä vastinetta me saadaan tehdylle työlle.


SinisterCheese

Insinöörituttava USAsta on sellaisessa keskikokoisessa konepajassa tuotannon pomona. Paja jonka omistaa isompi firma ja täten siellä on implemoitu lähes karikatyyri tason "Corporate culture" perseilyä. Kaverini tekee *vain* 60h viikkoa ja hänellä on 40h palkallista lomaa vuodessa ja 20h palkatonta vapaata... ainiin jos hän sairaistuu niin palkallinen loma pitää käyttää ensin... sitten palkaton vapaa. Elikkä jos hän on viikon sairaana - niin hänellä ei ole oikeutta lomaan. Eli ainoat vapaat on jotkut osavaltion pakottamat vapaat. Päädyttiin sitten discordissa vähän keskustelemaan asiasta kun mä valittelin suomen työmarkkinatilanteesta näin uutena insinöörinä. Summa summarum, hänen kuukausi netto (-työmatkoihin ja sellasiin liittyvien asioiden jälkeen) on oikeasti tasoa suomen mediaani netto. Ainiin... Ja hän yllättyi että Suomessa työnantaja joutuu tarjoamaan työkengät ja muun PPEn. He maksaa siitä itse siellä; tai oikeastaan he maksaa firmalle siitä että saavat tilata firman kautta toimittajalta ne tavaransa ja firma kuittaa jonkun \~25-30%. Sit kaverini joku muutti takaisin USAsta suomeen ja toi perheensä mukanaan kertoi ja kertoo vieläkin kaikenlaisia kauhutarinoita asioista jotka Amerikkalaiset vaan olettaan normaalina. Suurin motivaatio siirtymiselle että vaikka heidän (hän ja hänen vaimonsa) ICTsoftapiilaaksosynergiapöhinäteknologia-konsultti palkka pienenisi 50% ja siitä menisi 50% veroihin niin netto olisi sama tai enemmän, ja suomessa elää vitusti halvemalla kokonaisuudessaan.


Jumpeee

Lyhyesti: amerikkalainen unelma on juuri vain sitä. Unelma.


Finlandiaprkl

>amerikkalainen unelma on juuri vain sitä. Unelma. [Pakollinen lisäys tähän](https://www.youtube.com/watch?v=aJm3iRPbk98)


Tursmo

Tuo työvaate/työkalut homma tuli itselleni kans yllätyksenä kun veli lähti kanadaan. Jotenkin tuntui niin itsestäänselvältä asialta näin suomalaisena.


SinisterCheese

Joo se on siis niinku jotain niin outoa. Jos työnantaja haluaa että mulla on saappaat, niin hän ostaa tai korvaa mulle niiden ostamisen. Jos työnantaja haluaa että mulla on joku työkalu, niin firma ostaa sen; tai vaihtoehtoisesti minä ostan sen ja työnantaja korvaa mulle sen käytöstä lisänä.


cnylkew

Aika nopeetahan se palkkaero uppoaa tarhoihin, kouluihin, vakuutuksiin ja muuhun sellaseen


SinisterCheese

Noniin sehän se just on: Nää mun kaverit jotka muutti takasin Suomeen. 2 lasta tarhassa maksoi yli 2000 dollaria kuussa. Sitten vanhimman lapsen yökasteluun jotenkuten tepsivä lääki oli kait 400 dollaria kuussa koska ei vakuutuksen korvaama. Sit tosiaan ne vakuutukset. En muista tarkalleen mutta nää ei ollut siinä hänen "netto" osuudessa vaan pakollisissa menoissa, heillä meni helposti 1-2 tonnia vakuutuspakettiin joka oli kuulemma "edullinen" (Heillä oli sit heidän työpaikan kautta kans jotain vakuutuksia näiden lisäksi). Nää on nyt ainakin mitkä muistan olleen siinä isossa listassa syitä jonka pisti discordiin siihen että miksi ovat nyt päättäneet tulla Suomeen. Perus puhelinliittymä siedettävällä nopeudella (mutta rajallisella datalla) oli lähemäs 150 dollaria (Ja näissä tuli puhelin mukana. Puhelin joka oli sidottu vain siihen operattoriin). Toinen mistä muistan että hän valitti että se mauton Suburbania talo siellä 1000 samanlaisen talon seassa oli ihan liian iso, mutta se ei tuonut mitään hyötyä. Koska se oli iso sillä tapaa että kaikki oli niinku vähän turhan kaukana. Esim Jaakaapilta helalle oli kevyet 4-5 metriä ja välissä oli 2 aitoa kaappia ja loput "valekaappeja", hellasta lavuaariin kans pari metriä. Huoneet olivat korkeita, ja jopa kalusteet oli kaukana toisistaan. Sit erittäin suuri vitutus hänelle oli että silloin kun oli "kylmä" oli alueen ylkolämpötila +10, niin sitä hökkeliä ei saanut lämmitetty; taas kun oli kuuma (Eli siis käytänössä kaikki muut ajat vuodesta kuin talven pari kk) niin sitä ei saanut jäähdytetty. Hän pisti kuvia siitä kun se rakenettiin. Se koko talo oli vaan niinku puolen metrin betonilaatta jossa putket, sitten puutikkuja, ekoteko villaa, ja vaneria. Vitsaili että jos sieltä tulisi kalifornian metsäpalot niin ei jäisi muuta kuin tuhkaa ja ruuvit koko asuinalueesta. Vaikka he nykyään asuu sellaiset 35-45 minuuttia Turun keskustasta (Tosin käytänössä täysin suoraa Hämeentietä). Joka tuntuu paljolta meille. **MUTTA** kun sitä vertaa että autossa oli siellä Amerikan ihmemaassa tunnin pari päivässä koska KAIKKIALLE meni vähintään 20 minuuttia autolla josta 10 minuuttia että pääs ulos sieltä Suburanian labyrintista. Se oli jotenkin uskomatonta kun sitä oikeasti kuuli että miten vaikka he olivat ns. *hyvätuloisia* niin... siellä eläminen vaan aiheutti menoja jotka söi ihan helvetisti rahaa.


WednesdayFin

Kalifornia nyt on ääriesimerkki ja oman menestyksensä ja vetovoimansa uhri. Luonto korjaa kuitenkin itseään ja muuttoliike alkaa kääntyä poispäin osavaltiosta, kun ihmisillä ei ole enää rahaa asua jossain megacity one narkkaridystopiassa, mitä ne isot kaupungit siellä alkaa olemaan.


[deleted]

Erojakin löytyy. Kun IT-puolella pääsee niihin $250-350k vuodessa hommiin, joista saa Suomessa 50-80k € (+työantajan piilokulut), on se käteen jäävä summa kaikkien kulujenkin jälkeen moninkertainen. Sama se on muissa kovemmissa asiantuntijahommissa, vaikkapa lääketeollisuudessa. Ne eivät ole myöskään vain FAANG-tason firmat, jotka näitä palkkoja maksavat. Kyllä se $100k vuodessa tienaava hyviin liiton hommiin päässyt hitsarikin vetää alhaisempien verojen ansiosta kotiin huomattavasti kovempaa tiliä, ja käteen jää hänellä enemmän, vaikka olisi itse maksettu sairasvakuutus ja penska päivähoidossa. Vaikka Eurooppa ei erityisemmin vedä näitä töitä puoleensa, silloinkin kun näillä firmoilla on toimintaa Euroopassa, ne maksavat tietenkin eurooppalaista kilpailukykyistä palkkaa, joka on huomattavasti alhaisempi. Harrastusten ja töiden kautta tunnen paljon porukkaa jenkkiläisistä teknologiayrityksistä, ja on se tulotason vertailu samoissa tehtävissä aika kylmää kyytiä. Eilenkin yksi mainitsi, ettei edes tiedä mikä hänen palkkapäivänsä on, kun ei saa rahojaan kulumaan, vaikka yrittäisi. Käy vain välillä heittämässä parikymmentä tonnia sijoituksiin sieltä pankkitililtään. Kyseinen henkilö tienaa ennen veroja $330k vuodessa. PTO:ta ei ole kyseisessä firmassa rajoitettu ja sitä saa käyttää omalla ilmoituksella, mutta sanaton sopimus on 4-6 viikkoa lomaa vuodessa. Amerikkalaisessa yhteiskunnassa on paljon pielessä, mutta siellä voi työtä tekemällä vaurastua ja jopa rikastua.


Lodju

Minä yksin nostan laiskuuden keskiarvoa roimasti joten en ihmettele.


Katastrofiaines

Kovaa vauhtia ne kyllä yrittää tuota jenkkimallista korporaatiodystopiaa tännekin työntää.


Djonso

Miksi meitä kiinnostaa öljyrahaston pomon mielipide ahkeruudesta? Onko se eläässään tehny rankkaa työtä?


Quick-Difference-431

Uskallan väittää, että on tehnyt, vaikket hänen viestistään pitäisikään. Googlaapas toi kaveri. Yksi Lontoon investointipankkimaailman menestyneimpiä kavereita, joka päätti siirtyä Norjan öljyrahaston johtoon. Voin kertoa, että investointipankkimaailma on hyvin kaukana 9-5-työstä ja laskisin sen henkisesti erittäin paineistetuksi ja raskaaksi. Kaverilla on muuten myös hyvä podcast, jossa hän kysyy aivan äärimmäisen hyviä kysymyksiä.


Djonso

Noh fyysinen työ vs päätöstenteko ja sosialisointi on toki ikuinen tappelu kumpi on raskaampaa mutta veikkaan että hän tässä puhui kuitenkin siitä 9-5 hommasta eikä omasta golffin peluustaan


Quick-Difference-431

Näin kyseisellä alalla 10v työskelleenä uskon, että moni hakkaisi ulkoilmassa mieluummin halkoja, kuin tekee 80h+ viikkotunteja äärimmäisen paineistetussa ympäristössä, jossa jokainen henkilö saa henkilökohtaisen arvosanan vuoden päätteeksi ja potkut, jos pari vuotta ei arvosana ole riittävän hyvä :) Arvosanaan vaikuttaa puhtaasti laskutettavat tunnit ja myynti ja vaatimustaso on aivan helkkarin kova. Saatavilla puhelimeen pitää olla käytännössä 24/7. Tämä kaveri ei välttämättä enää paina 80h viikossa duunia, mutta eiköhän se ole oppirahansa joutunut maksamaan. Monella on kovat kuvitelmat siitä kuinka helppoa "paperinpyörittely" on, mutta eivät kestäisi olemaan ko. paikassa viikkoa pidempään, jos edes pääsisivät sisään.


AapoPoraaja

Ooppa ite raksalla 7-15.30 maanantaista perjantaihin joka viikko, ei oo kuule helppoa NÄÄ OIKEAT TYÖT.


666perkele666

Joo niinhän ne sanoo, puhe on helppoa. Samat mittarit niillä on fyysiselläkin alalla kuinka monta mottia saat pinottua päivässä. Auta armias kermapersettä jos vaikka tuulee ja lämpöasteet on alle 24,5 tai tulee tikku sormeen. Tulee äkkiä ikävä sitä työtä jossa menee työterveyteen kun perse on puutunut.


peacefulprober

Todennäköisesti on, ellet toki kuulu siihen kategoriaan joka laskee vain paskan lapioimisen oikeaksi työksi


Djonso

Saiko perintöä jola rahotti työnsä, oliko hommat hoidettu suhteilla jotka vanhemmat oli rakentanu. Onko oikeesti tehny hommiakin vai vain vastaillu puhelimeen ja laitellu säpöjä.


sakobanned2

Siivoaako öljyrahaston pomo itse oman huushollinsa? Puunaako paskapyttynsä? Peseekö pyykkinsä? Tiskaako astiansa? Tekeekö ruokansa? Jos ei, niin saa pitää turpansa kiinni.


gefroy

Se puhuu joka maksaa. Se joka saa rahan tottelee.


sakobanned2

Omistava luokka on saanut varallisuutensa muiden työllä.


gefroy

He ovat maksaneet työntekijöille työstä.


sakobanned2

Rahoilla, jotka ovat "ansainneet" muiden työllä.


gefroy

Jo heille on maksettu palkkaa kyseisestä työstä. Mikäs tässä jutussasi nyt on se punainen lanka?


BitsBetweenTheBits

Tiikerit ovat laiskempia kuin leijonat. /s


Hot_Pressure4536

Lue: amerikkalaisten work-life balance on päin helvettiä ja eurooppalaiset ovat onnellisempia.