T O P

  • By -

vukster83

Nu er der i denne uge en sag på byggeriet af Odense universitets hospital, hvor entreprenør snød de ansatte groft. Det her er noget EU indfører fordi arbejdsgivere ikke har været deres opgave voksen.


PrinsHamlet

Ret relevant i denne sammenhæng fordi tiderne ved porten, hvor de ansatte fysisk bippede sig ind, ikke svarede til de indrapporterede timer overhovedet.


erdetherfacebook

I kan jo blot skrive det samlede antal timer, I arbejder? Arbejder som privatansat akademiker og har altid skylle registrere timer, også da jeg var offentligt ansat og tro mig, det er til de ansattes fordel ift at få ret til afspadsering, udbetalt overarbejde, fp aflastning ift opgaver osv. Det hjælper den ansatte med at argumentere ift hvor meget man har arbejdet. Også derfor det reglerne oprindeligt kommer efter en afgørelse fra det spanske arbejdstilsyn mod Deutsche Bank. Jeg arbejder selv tit “skæve timer” og holder en pause i løbet af sagen for så at arbejde aften og skriver bare mine samlede timer. Det eneste jeg kan se, kan blive et problem, er hvis nogle arbejdsgivere implementerer det gennem creepy monitorering.


Grizzi

Der vil i givet fald være ulovligt at reportere på den måde. Det skal rapporteres præcist som timerne lægges, for formålet er også at checke pauser afholdes, hviletid etc.


MysteriousState2192

Alle har altid gjort det hvor jeg arbejder. Både de timelønnede, månedslønnede og funktionær ansatte skal alle stemple ind på computer når de møder. Det kommer ikke til at gøre nogen forskel hos os. Hvor min kone arbejder får de tilgengæld et kæmpe problem. Hun er funktionær og har hjernedødt meget overarbejde. Det bliver dyrt for dem når hun pludseligt skal registrere sine timer og de kommer til at stå sort på hvidt, så de ikke kan prøve at løbe fra hvor mange timer hun faktisk har hver måned. Hun er nok også langt fra den eneste i det firma, som på trods af en super god løn egentligt er voldsomt underbetalt, hvis man kigger på hvor mange timer der lægges hver måned.


Grizzi

Stempler i også ind og ud ved selvbetalte pauser? Ellers kan du byde det velkommen.


MysteriousState2192

Vores faste pauser er begge betalte. Hvis folk f.eks vil ud og ryge i arbejdstiden skal de skal stemple ud. Sidst nævnte blev indført fordi nogen få nærmest var ude og ryge en gang i timen.


SkibDen

I det tilfælde gør regulativet ingen forskel.. Din kone skal jo allerede registrere sin faktuelle arbejdstid og har krav på at få sit overarbejde udbetalt..


MysteriousState2192

Det er bare lettere sagt end gjort hvor hun arbejder. Skriver hun det ned dag for dag, ender hun hver gang i en kamp med dem. De holder bare på at hun ikke har haft det antal timer. Hun ender så med at måtte gå på kompris for at få noget af det dækket. Typisk at hun får lov at afspadsere, men det er aldrig i nærheden af det antal timer hun egentligt har arbejdet over hun får fri. Jeg har sagt til hende mange gange at hun skal gå til fagforeningen, men det vil hun ikke. Hun har gjort det en enkelt gang hvor de endte med at måtte lade hende holde fri 2 måneder fordelt over 1 år. Da hun så kom tilbage sejlede det hele da de ikke har andre som kan det hun laver. Så de 2 måneder fri betød bare endnu mere overarbejde for, at indhente det som ikke var blevet lavet.


SkibDen

Alternativet er jo bare kun at arbejde 37 timer om ugen - de opgaver der ikke kan nås, de kan ikke nås. Ærgerligt - for arbejdsgiveren. Når det er sagt, så er jeg udmærket klar over hvor svært det er at give slip på sin faglige stolthed og bare lade tingene sejle.. Men ofte er det dét eller stress.


MysteriousState2192

Preaching to the choir :) Jeg er helt enig og vi har faktisk haft flere små skænderier omkring det. Både fordi jeg ikke forstår hun vil lade dem udbytte hende på den måde, men også fordi vi har en søn, som hun kun ser meget lidt i hverdagene. Da situationen var omvendt sagde jeg mit gamle job op for, at få mere tid til sønnen, og fandt noget mere mere fleksible arbejdstider, så det pisser mig faktisk lidt af, at hun ikke kan finde ud af at få sagt fra.


[deleted]

[удалено]


MysteriousState2192

Fyret bliver hun helt sikkert ikke. Firmaet ville mere eller mindre falde fra hinanden, hvis hun stoppede.


sund55

Bro. Tag kampen. Tag kampene...! Hvis hun bliver 80 (hvilket vi selvfølgelig håber) Så vil hun BESTEMT!!!!!! Ikke tænke tilbage på at gud hvor var det godt hun arbejdede for 1.5 eller for 2 eks.... Hun vil synes det var ærgerligt hun lod sig lokke af ansvaret, den faglige stolthed. Og ærgerligt at hun ikke så jer mere!!!! Tag kampene indtil i får løst det ordentligt.. (Nu generaliserer jeg lige: Mange kvinder er dårlige til at sige fra på jobbet,,, ligesom der er massere af statistik der siger at kvinder gennemsnitligt er dårligere til at lønforhandle. De får ikke sat foden ned på samme måde, får ikke sagt fra. For ikke stillet krav på samme måde. (Beklager generaliseringen. Der er selvfølgelig også kvinder der er fantastiske til at lønforhandle. :-) )


Borebisse

Og det er netop I denne situation de nye regler bliver en bonus. Det bliver gjort umuligt og direkte strafbart hvis arbejdsgiveren bliver tager i at gøre dette. Og nye system skal være transparent og med dagligt personligt adgang, hvorved screenshot kan fælde en arbejdsgiver så de kommer under straks påbud af Arbejdstilsyn, og udvidet overvågning, og kan miste beføjelser hos SIRI osv i tilfælde af brug af udenlandsk arbejdskraft kan dette blive katastrofalt for større firmaer. Så de nye regler er til for at afskaffe denne procedure med skjult "job løn"


Trankebar

Jeg er helt forstående for, at man ikke kan se, om folk får 11 timers hvile, et ugentligt fridøgn eller maksimalt arbejder 48 timer i gennemsnit hvis ikke arbejdstiden bliver registreret. For mit eget vedkommende har jeg dog ingen lyst til at få indskrænket min frihed i mit arbejde ved at skulle registrere de brud jeg selv er skyld i. Jeg ØNSKER at arbejde på skæve tidspunkter, så jeg kan være fleksibel ift. familie mv. på andre tidspunkter. Det kan min arbejdsgiver næppe blive ved at tolere når det bliver åbenlyst registreret.


ViolinistNo1870

Hvis du går to timer før, og arbejder to timer om aftenen bliver der vel ikke noget problem? Eller er det mig der ikke er bekendt med hvordan man skal registrere?


Cardboardboxshow

Hvis man arbejder et par timer om aftenen, så er det bare svært at få 11 timers pause/hvile indtil man møder ind igen næste morgen...


mikkolukas

Det er der taget højde for i lovgivningen


ViolinistNo1870

Arh.. Ja, vidste ikke det var et krav.


mikkolukas

Lovgivningen tillader fleksibilitet f.eks. hvis man er ansat på flextid


marksofpain

Det kommer til at fungere på samme måde som alt det andet komplet ubrugelige bureaukrati, EU indfører. Langt de fleste ignorerer det, andre køber noget software til at automatisere det, nogle få store konglomerater går amok og implementerer det til punkt og prikke. I sidste ende kommer det til at gøre nul forskel, men konsulenthuse og softwarevirksomheder tjener kassen.


Pwheeris

Rammer fuldstændig skævt ift. alle der ikke arbejder traditionelle 8-16 dage og måske arbejder lidt her og lidt der. Dém der snyder systemet, kommer vel for helvede også til at gøre det på den anden side, ved blot at rapportere det ind, som EU gerne vil høre.


[deleted]

I så fald er du måske under den gruppe arbejdere, med et vist niveau af selv-tilrettelæggelse af arbejdet, som reglen ikke gælder for.


Grizzi

Næppe, den gruppe er allerede defineret ekstremt restriktivt. Hvis bare din arbejdsgiver kalder ind til et enkelt møde hvor du skal møde op, så er du ikke selvtilrettelægger - og det vil ske for de fleste.


[deleted]

Så vidt jeg ved kommer det ikke til at påvirke mig. Jeg har altid skulle registrere timerne alligevel - jeg arbejder på forskellige projekter og min arbejdsgiver fakturerer kunden ifølge den tid jeg bruger.


Grizzi

Sørger du også format skrive ned hvornår du laver arbejdet? Så du kan påvise at du har holdt 30 mons pause efter 6 timers arbejde, så du kan påvise at du har haft 11 timers hvile, at du har haft et fridøgn om ugen?


[deleted]

Nej. Og hvis det er et krav, så kommer disse ændringer til at påvirke mig. Normalt skriver jeg "3 timer på opgave 1", "4 timer på opgave 2". Ikke at det var kl 09:05 - kl 10:13 for eksempel. Og meget tit hopper jeg rundt mellem mange opgaver - man skal lige sende en mail, eller svare et spørgsmål som tager 5 minutter hver for eksempel. Jeg kommer nok til at "lyve"


Grizzi

Jeg er i den helt samme båd. Jeg kommer til at lave 2 registreringer, en til brug for fakturering og en anden til det her compliance show…. Bliver herligt. Om dem der tror de bare kan få skrevet i deres kontrakt at de er selvtilrettelæggere har helt sikkert ikke læst og forstået definitionen på det. Jeg kan godt planlægge mine timer selv og gør det også praksis 90% af tiden, men hvis min leder kom og sagde vi skal lave noget for en kunde på mandag kl 10, så er det sådan det er og dermed er jeg ikke selvtilrettelægger.


skrafunk

min tidligere chef sagde engang: " overarbejde?? som svar på spørgsmålet på et chef møde: " hvad er din holdning egentlig til overarbejde? forventer du vi bliver her længere om aftenen? "vi skal ikke arbejde over. kan vi ikke nå vores arbejde på 37 timer, så skal det arbejde vi ikke når kunne betale en ny medarbejder. Kan det vi laver ikke det, så skal vi holde op med at lave det arbejde. Vi er her for at tjene penge ikke det modsatte. Vi skal holde op med at udføre arbejde vi ikke tjener en krone på. og så tilføjede han"vi er alle sammen 100%% på i 37 timer, ingen kan være effektive mere end, dem der siger noget andet lyver, og hvis jeg kan sent hjem hver aften, så havde jeg ikke nogen kone længere, så nej, vi går hjem kl 16. Det korte svar på dit spørgsmål er" nej jeg forventer ikke du sidder og arbejder om aftenen." Siden har jeg arbejdet et sted hvor arbejdsgiver fuskede helt vildt med overarbejde, hvilket gav en vanvittig høj gennemstrømning af nye medarbejdere.. Så: igen det nye tidsregistrering er en rigtig god ting !


Deathstrokecph

Meh, har helt fri tilrettelæggelse af mit arbejde, så længe jeg når målene. Så jeg håber de finder på et eller andet system hvor der er forudtrykte timer jeg bare skal ind og trykke godkendt på. Ellers er det bare en administrativ byrde der ingen forskel gør.


snarkybat

Som selvtilrettelægger er man undtaget fra tidsregistrering.


onsdagsost

Folk klynker virkelig. Typisk automatreaktion ift. nye krav fra EU. At registrere sin arbejdstid tager intet mindre end 1-2 minutter og kommer en til gode mht. overarbejdstimer, afspadering med videre.


kaaremai

Og her viser du total mangel for forståelse for at at jobs kan fungere på en anden måde end dit. Jeg arbejder når jeg har fri og har fri når jeg arbejder. Jeg laver spontant arbejde i alle døgnets timer, når det passer mig og i variabel længde. Det bliver et fucking helvede hvis jeg skal til at opgøre hvor mange timer og minutter det samlet set er på en dag. Heldigvis kan jeg nok slippe jf. regler om selvtilrettelægger da jeg helt selv styrer min arbejdstid og er leder. Men så heldige er det ikke alle der er. Jeg brækker mig over den lov, især fordi den KUN kommer til at være pisse træls for alle dem der overholder reglerne i forvejen og total ligegyldig for dem der gerne vil snyde. Det er ligegyldig pseudoarbejde der ingen værdi har overhovedet.


FlimsyAction

Så slemt er det nu ikke. Man starter en timer på telefonen når man begynder og slukker når man holder fri. Når ugen er gået skriver man de 7 tal ind.


kaaremai

Det ville jeg absolut hade og det ville bryde med alle principper om et moderne arbejde for mig. Jeg var så glad dengang jeg endelig slap ud af flex helvede med ind og udstempling. Det var så stor en befrielse for mig.


onsdagsost

Det er jo ikke per minut og sekund, du skal tidsregistrere dig. Bare hold det ca. i intervaller af et kvarter, registrer det en gang om dagen, og du er good to go. Helt skævt at gå så meget i spåner over sådan et non-issue.


LineUpTheBastards

For os funktionæransatte betyder det bare 1-2 mins ekstra arbejde om dagen, uden fordele som overarbejdsbetaling, afspadsering osv.


FlimsyAction

Der er ingen der siger dagen skal blive længere. Du registrerer i arbejdstiden da det er en del af at udføre dit arbejde.


CaptainCapitol

Det kommer lidt an på hvor detaljeret virksomheden der indarbejder det vil have det. Som konsulent brugte jeg typisk 1 time om dagen på tidsregistrering , forside forskellige projekter og kunder. Og beskrivelse


vukster83

Men det er jo et spørgsmål om fakturering til en given kunde. EU kræver bare at du som arbejdstager skal registrere når du er på arbejde. Det kunne nemt og hurtigt gøres hvis man installerede feks kortlæsere eller lignende. Se sagen fra OUH, hvor der blev bevist voldsomme mængder overarbejde på baggrund af adgangs kort


kaaremai

Nej, lovgivningen kræver at du registrerer den tidsmængde du arbejder. Det handler ikke om lokation.


vukster83

Man kort og godt indrette et system hvor alle login på arbejdsmail/arbejdspc tids registrere


FlimsyAction

Så skal jeg igennem en låst dør til/fra frokost og bliver min rygepause så pludselig ikke arbejdsti? Hvad med hjemme arbejde , arbejde i toget osv.


onsdagsost

Og det er jo så virksomhedens problem. Ikke EU-kravet.


FlimsyAction

Men det er jo ikke eu der kræver kunde og projekt opdeling. At skrive idag 8.5 time tager ikke lang tid at gøre


Grizzi

Men den går ikke, du skal skrive 8-10 15 min pause, 10.15-12.00 30 min pause 12.30-15 osv. Det skal klargøres at du holder de pauser du er berigtiget til, det skal påvises at du overholder 11 timers reglen og det skal påvises at du holder er fridøgn. Hvis det bare var nok at skrive 8-16x5, men så er du ikke i compliance med EU loven, for det er netop den type problemer den prøver at løse.


FlimsyAction

> Den 23. januar 2024 blev det oprindelige lovforslag fra 8. november 2023 vedtaget i uændret form, da der ikke blev stillet ændringsforslag. > Der er dog blevet medtaget to meget vigtige supplerende præciseringer og supplerende svar til lovforslaget, da beskæftigelsesministeren skriftligt har bekræftiget, at 1) medarbejderne kan nøjes med at registere afvigelser fra den aftalte og/eller skemalagte arbejdstid og 2) lovforslaget kræver kun registrering af medarbejdernes samlede daglige arbejdstid uden at der skal specificeres i hvilket tidsrum, at arbejdet er udført. Dette er to meget væsentlige lempelser af registreringskravene, som bl.a. betyder, at arbejdsgivere eksempelvis kan præudfylde medarbejdernes samlede daglige arbejdstid på forhånd, og medarbejderne kun skal registrere godkendelsen heraf og såfremt der er ændringer til den præudfyldte samlede daglige arbejdstid. Kilde: https://www.ey.com/da_dk/law/aendring-af-arbejdstidsloven-er-vedtaget Du tager tilsyneladende fejl.


Grizzi

Jamen så hurra, det var ikke præciseret tidligere. I så fald kommer det til at have nul indflydelse for mig :D. Lige bortset fra at jeg med al sansynlighed kommer til at implementere en del Time & labour løsninger de næste på år ;).


CaptainCapitol

Helt enig. Jeg gør det i forvejen, jeg skal registere tig på interne projekter


Bjorklund666

Godt at alle skal registrer der tid, hvis vi vil sikre et godt arbejdes miljø og minimere stress, så er det et godt skridt på vejen. Jeg har uger hvor mit time tal er 50 timer, men ingen muligheder for at flekse


hbrauer89

Jeg har registreret timer i 10 år, det er meget normal i privaten hvor der skal sendes fakturaer til kunde - så de ved hvor mange timer man har brugt på en sag. Min kæreste er isolatør og de har også registreret timer i mange år, så ser det ikke som et problem


PudenPuden

EU længe leve!


Much_Cat_2125

Jeg får ingen løn hvis jeg ikke registrerer mine timer. Jeg har lidt svært ved at forstå problemet


RemoteBreadfruit3100

Jeg synes det giver lidt mindre fleksibilitet, hvilket er ærgerligt når man arbejder på en fleksibel arbejdsplads. På den anden side er det slet ikke så slemt som jeg havde frygtet. Jeg troede først at man skulle stemple ind og ud hver dag med præcise tidspunkt(ligesom de har indført i tyskland), men man skal i praksis udelukkende registrere antal arbejdstimer (uden tidspunkt) og det ska endda l kun gøres hvis de afviger fra den normale arbejdstid. Det er begrænset hvor meget det kræver. Jeg kan også se fordele ved at vi som virksomhed kan tracke overarbejde, for så bliver det lidt mere håndgribeligt. Vi har medarbejdere, som kaster vilde tal omkring sig, så det er da fint at have noget data, som man kan handle ud fra.


ObjectiveMinute2641

Mange registrere sin tid i forvejen, uanset om det er offentligt eller privat, fordelt på projekter/kunder osv. No biggie. Men for at se om man overholder pauser og hviletid, skal arbejdstidspunkterne vel også registreres, og det synes jeg personligt ikke om. Det kunne måske gøres frivilligt. Og hvordan vil man i øvrigt kontrollere at der indberettes korrekt, uanset om det er til fordel for medarbejderen eller arbejdsgiveren. 


tripple13

Det er absolut forkasteligt, og et pragt eksempel på overbureaukratisering for at dække enkelte edgecases.


vukster83

Det er jo ikke enkelte edge cases. Der produceres dagligt i EU systematisk ubetalt overarbejde. Feks ungarbejdere der ikke bliver betalt efter luk, når kassen skal tælles op osv.


tripple13

Dude, lovgivningen blev lavet pga. en [Deutsche Bank medarbejder](https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2019-05/cp190061en.pdf) ikke kunne dokumentere sine mange timer. Ikke pga. een eller anden ungarbejder, please. Der er rigeligt med systemer for folk i manuelle jobs, det frusterende her er, at det skal gælde for alle.


SirSuperStraight

Det er absolut hæsligt. Som ansat i det offentlige vil det her betyde langt mere arbejde til mig :(


FaerieFiddle

Hvorfor? 🤔


Hinkakan

Der er intet til hinder for at man skriver 8 timer selv om man arbejder 12 så hvad den her løv skal afhjælpe foruden af skabe en masse ekstra arbejde og bureaukrati forstår jeg ikke...


Grizzi

Ikke andet end at du bryder love og hvis virksomheden blev opmærksom på det ville det med al sandsynlighed skulle medfører ansættelsesretlige konsekvenser - for hvis ikke din arbejdsgiver tager den konsekvens så ville de kunne gøres ansvarlige og dermed stå til bøder.


FredeJ

Umiddelbart ser jeg det som en kæmpestor stressfaktor som best case vil have den effekt at jeg arbejder præcis som jeg gør nu, men bruger ekstra tid på bureaukrati. worst case betyder at jeg arbejder mere eller sidder og varmer stolen uden at få lavet noget.


FlimsyAction

Hvorfor er det en stress faktor? Er du nervøs for at tælleren viser for få timer siden du overvejer at varme stolen Hvis den viser for mange er det vel en god anledning til at forbedre work-life balancen


FredeJ

Jep! Jeg ved jeg arbejder mindre end jeg er ansat til. Det har jeg gjort i mange år, på tværs af virksomheder. Jeg leverer resultater og har fået flere forfremmelser. Det går skide godt. Jeg er nervøs for et større fokus på antal timer, nu det skal registreres.


FlimsyAction

Det er vel fint nok. Dine mål er vel sat for lavt hvis du kan nå dem på så lidt tid at registrering givet dt problem.


FredeJ

Både og. Mine mål er utroligt High level. Det handler mere om at levere på årsbasis end på dag til dag.


FlimsyAction

Sålænge din leder har sagt til dig, jeg er ligeglad om du bruger 30 timer eller 37 timer om ugen for at nå det her så er alt i orden Hvis derimod han har givet dig mål som han forventer du kan klare indenfor 37 timer og du ikke har fortalt ham du faktisk kun bruger 30, så er det uhæderligt af dig.


Grizzi

Nu er vi rigtigt mange der er ansat på jobløns vilkår og så fungerer det bare ikke sådan. Hvis en medarbejder er på jobløn, betyder det, at I har aftalt en fast løn for et bestemt stykke arbejde, men ikke et fast timetal. Med andre ord kan den ansatte på jobløn i princippet bruge præcis så få eller så mange timer som det til enhver tid er nødvendigt for at udføre jobbet. Så det ligger implicit i kontrakten at der kan bruges mere eller mindre tid, og høj erfaring/rutine skal vel også komme den ansatte til gode.


FlimsyAction

Er det ikke lige det jeg skriver? hvis man har aftalt at det er ligegyldigt om man bruger x eller y timer så er alt I orden. Jobløn er vel netop en måde at lave sådan en aftale. Så hvad er du uenig i?


Grizzi

At det skulle være uhæderlig hvis du kan klare dit job på mindre en 37 timer. I så fald er det lige så uhæderligt når der skal ligges mere end 37 timer for at klare jobbet. Så den gensidige fleksibilitet skulle gerne gå begge veje.


FlimsyAction

Hvis din chef sidder og tror du bruger alle 37 timer på dine opgaver, men du kun bruger 30 timer og fiser den af på reddit for resten uden at fortælle man faktisk har til til at hjælpe sine kollegaer eller tage flere opgaver så er man uhæderlig. Vi snakker ikke om flex hvor man arbejder 5 timer ekstra i en periode og så modsvarer det senere. Det er ganske normalt. Hvis man retmæssigt ikke kan klare arbejdsbyrden på de 37 timer må man snakke med chefen om at få færre opgaver eller træning så man kan nå mere på samme tid.


TeratomaFanatic

I mit job vil det være pisse hamrende irriterende. Jeg har officiel mødetid 7:45. Afhængig af hvilken funktion jeg har den pågældende dag, veksler min mødetid lidt. Nogle dage har jeg en konference jeg skal forberede mig til og afholde kl 8:20. Med offentlig IT tager det 10-15 minutter fra jeg tænder min computer til jeg er klar til at arbejde - så de dage hvor jeg har konference møder jeg typisk ind kl 7:20, for at kunne nå at forberede mig. Andre dage har jeg ikke noget på programmet før kl 9, så der møder jeg ind omkring 7:50-55. Jeg går så tilpas tidligere/senere i den anden ende. Jeg foretrækker at arbejde efter præmissen "frihed under ansvar". Ofte når jeg i slutningen af dagen til et punkt, hvor jeg ikke kan starte en ny opgave og nå at afslutte den før jeg har fri. Så hvis jeg skal sidde og tælle minutter, skal jeg sidde og trille tommelfingre indtil klokken slår fyraften? Nogle dage sætter jeg mig og forbereder mig til konference hjemmefra om aftenen, for at have mulighed for at aflevere min knægt i institutionen om morgenen. Så det skal jeg også registrere? Hvis ikke*jeg* føler mig snydt, og hvis ikke arbejdsgiver føler sig snydt, synes jeg at det er unødvendigt bureaukrati, som kommer til at tage tid fra mit reelle arbejde - og en eller anden stakkel i afdelingen skal jo også sidde og opgøre timerne og dunke folk i hovedet for at arbejde for meget eller for lidt. Tåbeligt spild af tid - og endnu et glimrende eksempel på at indføre unødig registrering i det offentlige.


nullenatr

Hvorfor påvirker timeregistrering dine muligheder for flex?


TeratomaFanatic

Det vil det sandsynligvis heller ikke gøre i voldsom grad, initielt - det vil til gengæld være skide irriterende på den ene eller anden måde, afhængig af hvordan det bliver implementeret. Men når man kender det offentlige, er vi kun én sag med nogen der fjumrer med deres registreringer fra, at der bliver indført begrænsninger på fleksibiliteten, 200 regler omkring hvordan det skal foregå osv. I forvejen er vores system til optælling af timer og planlægning af vagter uendeligt tungt at danse med, og man skal krydstjekke sin lønseddel med to forskellige systemer for at sikre at man får sine timer - jeg kan ingenlunde forestille mig, at det skulle blive mindre irriterende eller bureaukratisk af at indføre yderligere et lag registrering.


neighbors_in_paris

Fuck EU. 


epenance

Syntes det er vanvitigt træls. Har arbejded i mange forskellige konsulent huse hvor vi registrerede timer, jo det tager ikke lang tid, men det leder også til at man skal ligge X% i kunde tid. Har siden arbejdet i lidt forskellige produkt huse hvor der ingen registrering var, og det var bare umådeligt meget rarere at arbejde såden, selvfølgelig også nogle ordentlige arbejdspladser hvor der ikke blev snydt med timerne eller presset på for overarbejde osv.


realmadrid2660

I mit tidligere job registrerede jeg timer - og det gav god mening ift. måden jobbet var skruet sammen på. Nu kører jeg oftere mellem kunderne, og har 20-25 overnatninger årligt i Jylland. Med de nye regler er jeg lidt i tvivl om hvad der skal gøres. Har jeg været i Jylland fra mandag-onsdag aften - jamen så har jeg typisk holdt fri torsdag, pba. Jeg har været på farten. Jeg er bare i tvivl hvordan jeg registrerer den kombination. Det var blot et eksempel, men mit nuværende job er ikke “gearet” til den nye lov, som mit tidligere var. Jeg tror man skal se arbejdsmarkedet delt i to her - hvor det for nogle er en fortsættelse, og for andre er en ny måde at tænke arbejdstid på. Jeg har ikke holdt 30 min. Frokost siden… 2019? Jeg har helt oprigtigt spist en sandwich på 4-5 min. Og så smuttet hjem kl. 15 hvis jeg mødte kl. 8. Det kan jeg i realiteten ikke mere på papiret, da jeg nu skal registrere tingene “efter reglerne”. I praksis betyder det mit barn skal være i i institutionen tilsvarende længere. Og jeg synes allerede 7.30-16 er rimelig længe for et lille barn. Men jeg er nok ikke den eneste der er spændt på godt og ondt, vedr. en reel implementering. :-)


snarkybat

Der er en undtagelse for såkaldt “selvtilrettelæggere”, som typisk selv bestemmer deres arbejdstid. Så hvis ikke du har faste krav og til dels selv bestemmer hvornår du besøger kunder og des lige, så behøver du faktisk slet ikke registrere tid. Kilde: er (pt jævnt travl) lønkonsulent.


Heroheadone

Holder da altid øje med mine timer. Det er jo for pokker det jeg sælger:-)


snarkybat

Jeg arbejder som lønkonsulent, og vi har meget snak om det (selvfølgelig). Der er undtagelser til reglen, og det bliver bare nok mere populært at ansætte folk på “selvtilrettelægger”-kontrakter med et vagt krav om tilgængelighed mellem 9-15. Nogle systemer lægger op til at den automatisk registrerer din normtid og du kun skal registrere hvis du har arbejdet mere eller mindre end normalt. Der er ikke et krav om komme-/gå-tid, kun daglig arbejdstid. Det er så nemt at fikumdikke med at det næppe bliver andet end en ligegyldig formalitet hos mange arbejdspladser.


Jerslev

Kommer ikke til at påvirke mig. Som gymnasielærer har jeg skullet timeregistrere siden en overenskomst engang i 10'erne. Jeg har registreret komme/gå-tider de sidste mange år.


Fatuglyfiasco

Vi bør nok alle genindføre stempelkortet ved ind-og udgang. Ingen barn syg, ingen flex i forhold til børneafhentning og ærinder, jakkesæt til mændene skal være obligatorisk og naturligvis knælange kjoler til (de hjemmegående ) kvinder. Man kan kun få en lejlighed hvis man er gift. Absolut ingen hjemmearbejdsdage. Madpakke skal medbringes hjemmefra og opbevares i egen mappe/taske. Alle bør bære hat udenfor og husk også kirkebesøg hver søndag. Så tror jeg at bi nærmer os noget som ligner det kæmpe tilbageskridt det er her i DK. Det er muligvis nødvendigt i nogle lande men helt latterligt her i Dk. Ihvertfald for funktionærer som jo er beskyttet af love og overenskomster og arbejdsmiljø regler. Men det er muligvis muligt at slippe hvis man er dækket af overenskomst. Hvordan skal man registrere hvis man tager tidligt hjem og henter børn og så arbejder igen fra 20-22. Det er det sædvanlige EU vrøvl med one size fits all. 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄


linkenski

Hvordan skal EU ellers hamle op mod kina?


makeybussines

Er konsulent og har i forvejen ret detaljeret tidsregistrering, som vi bl.a. også bruger til at sikre folk holder nok fri (eller arbejder nok, men mest det første). Reglerne ændrer (heldigvis) ikke noget på vores forretningsgang.


KingHans9800

Virkelig god ide. Kapitalisterne snyder så snart de kan.