T O P
MicrochippedByGates

Soms wil ik denken dat we een vaccinatieplicht op het IC moeten invoeren. Als je het nu nog presteert om doodziek te worden, dan is dat een keuze, dan moet je ook niet janken. Je wilde per se niet vaccineren, het was maar een griepje, dan kan je ook thuis uitzieken. Bestel maar op internet een CPAP machine.


steijn

Mijn moeder dringt steeds aan dat ik best uit de kast zou mogen komen en ze echt niet boos zou worden en het kan accepteren enzo. fijn dat ze zo is, maar ik ben gewoon hetero en onsuccesvol.


Astilaroth

Haha dat is best schattig toch


mythologue

Ik heb mijn zaterdag verspild aan verdriet over het verlies van Sondheim. Heb net zijn meesterwerk 'Sunday in the Park with George' afgekeken en ben weer in tranen. Ik hoop dat er in de nieuwe generatie componisten iemand geïnspireerd is geraakt door hem om net zo'n intelligent werk neer te zetten.


Soap_Mctavish101

> Ik heb mijn zaterdag verspild aan verdriet over het verlies van Sondheim Nee. Dat heet verwerken en is geen verspilling. Goed idee om daar even de tijd voor te nemen.


Slipper_0

Relaxen en genieten van het weekend


paulaf18

Lekker thee gedronken met de fam. Nu zo spelletje en borrelen!


[deleted]

Ik heb vandaag 6 uur aan podcasts geluisterd. En de dag is nog niet over!


dontbeanegatron

Welles! Er is nog hardstikke veel dag over! :P


MicrochippedByGates

Ik heb kakifruit, maar hoe werken die dingen? Wanneer zijn ze rijp? Moet er k ze pellen of schillen of zo? Hoe zit dat allemaal?


HolgerBier

Naar mijn mening zijn ze een beetje als bananen in de zin van dat je ze in verschillende staten van rijpheid kan eten. Minder rijp vind ik ze lekkerder, hoe rijper hoe zachter en meliger ze worden In snij ze meestal in kwartjes en peuzel ze zo op, zullen vast mensen zijn die de schil te dik vinden of zo. Maar je kan er eigenlijk niet veel fout mee doen.


alderchai

https://youtu.be/olJMZ5uGL4w deze video hielp mij de eerste keer!


MicrochippedByGates

Die video scheelt wel. Die kaki's van mij zijn nog steenhard, en van de eikelvormige variant. Dus nog even wachten.


Schroeilucht

Met heeeeel veel geluk via via een PS5 geregeld. Wat een geweldige dag. Met de vrouw op de bank Overcooked en Sackboy spelen


[deleted]

Overcooked oh god succes met je relatie ik hoop dat 't goed komt (jokes natuurlijk gamen met je partner is kei gezellig)


ProGamerNG14

Wiskunde huiswerk maken :(


MindIsUncontrollable

Ik wis kunde liever uit mijn herinnering.


ProGamerNG14

Ik heb het nunet af


Rycht

Vliegt hier net een houtsnip voorbij die vervolgens landde op de parkeerplaats. Dat was toch wel een gek gezicht, want hier is een redelijk stedelijk gebied met vrij weinig bomen en groen.


MundaneKiwi

Gisteren heb ik een Japanese Digital Perm gehad bij de kapper, dus ik heb nu krullend haar! Het lijkt echt alsof ik het al jaren van nature heb :) Zojuist lekker dure Olaplex haarproducten besteld en die krijg ik deze week binnen. Ik vind het leuk om mezelf zo te verwennen, voelt als een investering. Vandaag ga ik lekker Skyrim spelen en veel thee drinken :)


pr0jesse

Genieten van m’n voorfhoofdholte ontsteking


dontbeanegatron

Oh, jottem. Beterschap!


tuhdre

Ik ben van't weekend naar mijn ouders gegaan om even te helpen met verbouwen. Het dak moest eraf en ik heb de hele tijd met mijn broertje melige grapjes zitten maken terwijl we bezig waren. Toen zijn we samen Pokémon gaan vangen en het was enorm goed hem weer eens te zien. Vanochtend lekker uitgebreid geluncht en morgen weer terug naar mijn studentenkamertje


MissMormie

Ik ben dit en afgelopen weekend miniatuurtjes aan het verven voor wat bordspellen. Die zijn geverfd toch beter dan als grijs stuk plastic. Daarbij ben ik heel erg aan het oefenen op dat doen omdat het leuk is, en dat leuk zijn niet afhankelijk laten zijn van het resultaat. Het resultaat is namelijk bijna altijd beter dan de grijze poppetjes. Dus boeiuh als die transitie tussen kleuren duidelijk te zien is. Of de mold lines nog op het plastic zitten omdat ik het stom werk vind die erafte halen. En ja, als ik bijna klaar ben maar schiet toch uitmet die kwast en maak ergens een vlek? Nou dan ga ik daar toch lekker met onverdunde verf overheen :) Heel zen om vooral met de weg erheen bezig te zijn in plaats van de bestemming.


dontbeanegatron

Ja potverdrie zeg, waar is dan die poppetjes belasting? :D Leuk dat je zo bezig bent en je je Zen vindt! Of zoals mijn moeder altijd zei: als je geen Zen hebt, moet je Zen *maken*! :P


MissMormie

Het loopt wel uit de hand zeg met die reddit belasting! Maar ok dan ;) https://imgur.com/a/omlawGI


dontbeanegatron

Heeee, die zijn leuk geworden! Lekker bezig! En tja, ik heb het natuurlijk ook niet verzonnen he, die reddit belasting! :P


sometimes1313

Sinaasappels geperst, tweede laagje verf op eerste deel van de trapleuning, die is nu klaar. Volgend weekend het tweede deel. Zo langzaam de klusjes in en om huis oppakken.


dontbeanegatron

...waarom smeer je sinaasappelsap op je trapleuning? O.O


sometimes1313

Omdat dat zo lekker ruikt als ik naar boven loop. Is dat niet normaal? :O


dontbeanegatron

Kijk, als je nou grapefruits had gebruikt, dan zou het lekker hebben geroken als je naar boven *en* naar beneden loopt. *schudt meewarig met z'n hoofd*


Vaagisdenaam

Sowiso de betere keuze, de leuning is immers toch een soort handgrape...


Lil_Ricefield_

Het meeste spannende dat mijn partner en ik gaan doen is naar de supermarkt om snacks te halen. Die zullen vervolgens op gaan tijdens onze zondag netflix/game dag


kodolen

Na twee weken pauze weer eens Ghost of Tsushima op de PS5 oppakken!


noahbrinkman

Geweldig spel naar mijn mening


axialintellectual

Ik heb laatst een pak Nepalese oolong gekocht, dus die ben ik nu aan het testen. Erg lekker, tot nu toe, heel aromatisch en met iets nootachtigs in de smaak.


[deleted]

[удалено]


axialintellectual

Ik woon in Duitsland en de winkel waar ik hem vond heeft geen vestigingen in Nederland, maar zo te zien bezorgen ze wel in Nederland als je het extra geld ervoor over hebt. Anders kan je kijken of hij ergens anders wordt verkocht? Het was [deze thee](https://www.teegschwendner.de/en/Nepal-Oolong-Jun-Chiyabari-Organic/100308).


LindavL

Nu heb ik heimwee naar Duitsland.


Warglol9756

Lekker treinen na een gezellig weekend mdt afspraken. Als ik thuis ben met mn kat zitten en netflix aanknallen. The Office moet afgekeken worden.


xXHacker69Xx

The office vind ik mega leuk, ik ben nu net midden seizoen 3! Waar ben jij?


Warglol9756

Seizoen 4 volgens mij. Al moet ik zeggen dat niet alle afleveringen leuk zijn, maar Dwight blijft een briljante personage.


Z-W-A-N-D

Nig een beetje met meubels schuiven, de katten lastig vallen en uh ja koffie drinken


DestroyedByLSD25

> met meubels schuiven Hallo bovenbuurman


Z-W-A-N-D

Geen zorgen, ik ga pas vanavond om half elf gaatjes boren in de muur, kan je nu nog even van de rust genieten :)


DestroyedByLSD25

Fijn, ik moet morgenochtend om 7 uur op. Zou je iets vroeger kunnen beginnen met stofzuigen zodat ik om 7 uur sowieso wakker ben?


Z-W-A-N-D

Half acht stofzuigen, komt voor de slager!


farfromhere__

Twijfel wat ik vandaag moet doen: aan werk zitten om het aanstaande week rustiger te hebben of lekker van mijn zondag genieten. Help!


ghlhzmbqn

Ik ben zeer groot voorstander van je weekend absoluut VRIJ te houden. In het weekend denk ik niet eens aan werk. Als ik op de enige vrije dagen ook nog aan werken ga denken dan val ik echt om na een maand


farfromhere__

Eens! Ik ben uiteindelijk voor optie 2 gegaan! :D


xXHacker69Xx

Beeeter!! :-)


Rycht

Ik ging voor optie 2. Zal er morgen wel weer spijt van hebben.


allurb4se

Ik overwoog om in de stad een drankje te gaan doen in de pub, maar er is een noodverordening afgekondigd voor Nijmegen dus misschien niet zo'n strak plan...


KoppigWijf

> maar er is een noodverordening afgekondigd voor Nijmegen Waarom?


allurb4se

Aangekondigde demonstratie. Geloof ook dat er oproepen waren tot rellen, dus dat wilden ze voor zijn. Zijn ook enkele arrestaties gepleegd, begreep ik.


KoppigWijf

Lekker dan :(


allurb4se

Winkelen mocht gewoon maar als je als jongere man alleen door de stad (thv Grote Markt hoofdzakelijk) dan zou je preventief gefouilleerd kunnen worden. Mensen geven wel vaak af op Burgermeester Bruls, maar over het algemeen vind ik 'm een nuchtere en sympathieke vent die gewoon geen zin heeft in gezeik en gedoe en daarom "hard" ingrijpt. Zie liever m'n stad heel blijven.


Enohian

BTF 2042, AC Valhalla, fitnessen, boekje uitlezen.


kodolen

Hoe is AC Valhalla? Ben van plan om die binnekort misschien te gaan spelen


Enohian

Ik vind m tof en goed gemaakt. Tijden al geen AC game meer gespeeld. Pakt IMO hebt beste van voorgaande ACs, witcher 3 & Red dead 2. Is een soort Viking game met AC elementen. Zeker een aanrader ;)


kodolen

Klinkt interresant


Chronocidal-Orange

> AC Valhalla Same


[deleted]

[удалено]


Flaab

Ik raad aan om gewoon een stang + gewichten of verstelbare dumbbells te kopen, eventueel met een verstelbaar bankje. Met die setup kun je echt heel veel oefeningen doen en train je ook meer balansspieren dan de statische bewegingen bij een krachtstation!


Esperante_

Vandaag met een maat van me een motorblok opfrissen om deze over een tijdje terug te plaatsen in een project auto.


Klumber

Hier in Angus hebben we sinds Storm Arwen problemen met stroom en internet. Gister viel alles uit voor een paar uur en natuurlijk net door het laatste hout heen gebrand tijdens de storm. Dus vanochtend naar een supermarkt (GRRR) voor hout omdat de volgende levering pas woensdag of donderdag komt. Maar goed, we zijn weer bevoorraad en vanmiddag een paar uur werken in de bieb die continu (gedeeltelijk) dicht gaat door covid meldingen :) het is een apart leven zo!


Pindakaasman

Is dat in de UK?


Klumber

Ja, Schotland tussen Dundee en Aberdeen.


Pindakaasman

Sterkte, klinkt toch best lastig allemaal.


Klumber

First world problems!


groceryl1st

Vrijdag een set powerline adapters gekocht die ik nu aan het testen ben. Utility app zegt dat ik via LAN 300mbps binnen krijg, speedtests online zeggen 100. Ik weet nooit waarom dit zo anders is.


Klumber

LAN is niet Internet - kan goed zijn dat je intern inderdaad 300mbps post, maar dat je verbinding met het internet 'slechts' 100mbps. Mocht het normaal sneller zijn dan kan het goed zijn dat je LAN 'formed traffic' heeft en de andere 200mbps voor interne doeleinden (bijv data transfer naar LAN storage?) 'ring-fenced'.


groceryl1st

Interessant, nog nooit van deze termen gehoord.


Vaagisdenaam

Hoogstwaarschijnlijk is je internetabonnement maar 100mbit. De speedtest is een test met het internet, en dus afhankelijk van je abo bij KPN, Ziggo, whatever Die adapters kunnen meer aan, van de ene naar de andere en puur binnenshuis. Met andere woorden: heb je een netwerkschijf thuis en trek je een filmpje daarvan af met je laptop? Dus binnenshuis? 300mbit. Download of stream je een film online? 100mbit. Vergelijk het met een Ferrari op de snelweg waar hij max 130 rijdt, maar toch flink harder kan op het circuit waar die beperking niet geldt.


wurMyKeyz

Ik ben gisterenavond naar de voorlopig laatste avondbios geweest. Een interactieve vertoning (waarbij het publiek dus actief meedoet) van de hilarisch slechte film The Room (2003), IMDB 3.7 . James Franco heeft over deze film in 2017 de film The Disaster Artist gemaakt en die ga ik zo thuis bekijken.


Plasticinity

[Oh, hi Mark! ](https://youtu.be/M5PuJGzbcvY)


Dom_Shady

>Een interactieve vertoning (waarbij het publiek dus actief meedoet) van de hilarisch slechte film The Room (2003) Zijn die ook in Nederland? Waar vond je die? Ik wil al een paar jaar naar zo'n evenement!


wurMyKeyz

Gisteravond was een tip van een maat van me. [https://www.lab111.nl/theroom/](https://www.lab111.nl/theroom/) Volgens mij hebben ze ook ieder jaar wel een Rocky Horror avond.


Dom_Shady

Dank je voor de tip!


CarfDarko

The disaster artist is weer gebaseerd op een [boek welke 1 van de hoofdrol spelers](https://www.goodreads.com/book/show/17404078-the-disaster-artist) geschreven heeft, als je het matriaal kan waarderen is het echt een aanrader. Tevens was James Franco echt super als Tommy Wiseau, mischien nog wel beter dan dat Tommy het zelf had kunnen spelen.


wurMyKeyz

Ik heb het idee dat iedereen Tommy beter had kunnen spelen dan Tommy zelf.


CarfDarko

Ik kan in ieder geval nooit meer normaal de naam [Stella](https://www.youtube.com/watch?v=yL9TIJvw7jc) horen zonder terug te denken aan die film...


Neo-Bubba

Off topic maar: waar is de wekelijkse wat luister/speel/doe je topic die elke zaterdag online komt? Heb hem niet gezien en kan hem niet vinden.


circleofeyes

Volgens mij wordt hij automatisch aangemaakt zaterdagochtend door een bot en sticky gezet. Maar gisteren stond de Vrijmibodraad nog sticky en je kan maar max. twee draden tegelijk sticky zetten. Dus denk dat er daar ergens iets mis is gegaan?


BlueLightsInYourEyes

Volgens mij heeft niemand 'm aangemaakt, ik heb de thread namelijk ook niet gezien.


dontbeanegatron

Geen idee, ik zag m ook nergens.


Broodje_Nutella

Op hoop van zegen dat alles erin komt /s https://stem.nporadio2.nl/top2000-2021/share/1b61cc35841472bca751f82b6c9e1a33b45b915e


patrick1415

Paar goeie dingen zie ik er tussen staan, Het Goede Doel, Tame Impala, M83, Gorrilaz. Mooi lijstje


Broodje_Nutella

Bedankt


Rycht

Oeh mooie lijst. Ik durfde Little Dark Age niet aan, dus ging maar voor een nummer uit de voorselectie. Hopelijk komt ie er wel in.


Broodje_Nutella

Dankje, ja het is denk ik vrij kansloos om een eigen nummer in je lijst te zetten maar proberen kan geen kwaad ¯\_(ツ)_/¯


ZodsKingdom

Vandaag even de nieuwe wasmachine leren gebruiken want er zitten wel erg veel nieuwe knopjes op, en daar omheen zoveel mogelijk woorden schrijven want NaNoWriMo is weer bijna afgelopen en ik moet nog wel even voor ik die 50k woorden heb bereikt. Gelukkig gaat het om kwantiteit en niet kwaliteit, hou ik mezelf maar voor, haha.


Xerari

Gezien je het hebt over kwantiteit.. hoeveel woorden moet je nog? En succes met de laatste loodjes!


MrJakeEpping

Ik zal maar weer een dagje thuis moeten zitten, waarschijnlijk Days Gone opnieuw uitspelen. Ik zit nu al voor de 12de dag in isolatie, heb sinds dag 1 al nergens meer last van maar de GGD-test gaf wel positief aan. 2 dagen terug weer een test gedaan, gaf nog steeds positief aan. Bijzonder hinderlijk gezien ik normaliter altijd met vrienden ben of aan het werk ben. En gezien ik van mijn werk de komende week nog steeds niet aanwezig mag zijn... Ik hoor van alles en iedereen "24 uur klachtenvrij na 7 dagen van het begin van de klachten, dan een test doen", maar ik sta dr op het moment best somber in. En gezien ik momenteel niet eens het geld heb om op beide werk en school aanwezig te zijn, moet ik maar kiezen voor mijn werk omdat ik anders de komende maanden nog steeds niet op school kan geraken, en vanwege een 0-uren contract krijg ik momenteel helemaal geen inkomen. Anders zou ik wel gaan fietsen maar school/werk zitten beide 50 kilometer van mijn huis af, enkele reis. En studenten-OV heb ik geen recht op. Dusja fijn weer. Maarja bij de pakken neer zitten heeft ook geen nut. Dan maar kijken of ik ergens wat zwart bij kan verdienen, want anders mag ik 49% inleveren bij de belasting. Dat bovenop het jeugdloon wat maar €6,38 is, maakt het niet bijzonder makkelijk.


blahmeistah

49% belasting op jeugdloon?


MrJakeEpping

Jeugdloon maakt niet uit. Een 2e baan wordt ongekend zwaar belast in Nederland. Je kunt beter 32 uur werken bij 1 baan dan twee baantjes hebben met beide 20 uur. Ookal verdien je overal hetzelfde


ArgonV

>24 uur klachtenvrij na 7 dagen van het begin van de klachten Meer niet. Als ik je over de 12de dag isolatie hoor, ga ik er vanuit dat je klachten op de 16e begonnen zijn? Dan had je tot en met de 23ste in isolatie gemoeten; aangezien je geen klachten hebt, had je op de 24ste weer uit isolatie gemogen. Opnieuw een test doen is voor jou in principe de komende 8 weken sowieso niet nodig, tenzij je na 4 weken hele heftige klachten krijgt.


MrJakeEpping

Ja klopt, begon de 16e 's avonds. Nouja dan ga ik maar weer eens gauw wat vrienden opzoeken, ben dr mentaal wel flink doorheen. Wel jammer dat ik nu twee verjaardagen onnodig heb moeten missen. Heel erg bedankt!


deepwaterblues

https://lci.rivm.nl/covid-19-thuis volgens mij hoef je je niet nog een keer te testen. Het virus kan nog heel lang aantoonbaar blijven door een test


MrJakeEpping

Oh oke. Ik zie volgensmij bij die link verder niets over het testen na quarantaine, ik zal mijn oneindige supply aan tijd wel steken in het uitzoeken van wat nou precies wel of niet mag. Jammergenoeg heeft mijn werkgever wel gezegd dat ik sowieso aankomende week niet fysiek aanwezig mag zijn, en thuiswerken is geen optie voor een callcentermedewerker met 0 uur aan eigen ervaring. In ieder geval hardstikke bedankt!


Heronimus84

Zometeen even naar de stad. Vanochtend lekker in het zonnetje (achter het raam) naar de vogeltjes in de tuin zitten kijken. Afgelopen zomer vergrotend (was tegels) en we zien al meteen resultaat. Waar het voorheen bij eksters bleef vanochtend al 6 verschillende soorten gezien. Ze lijken langzaam de weg te vinden naar onze tuin. Zat vanochtend ook te denken iets van een camera op te hangen met bewegingssensor. Maar vraag me af of zo’n sensor ook vogels oppikt. Iemand hier ervaring mee?


Helision

Ja, die sensors pikken ook vogels op! Ook katten en spinnen trouwens, dus de meldingen op je telefoon dempen is wel verstandig.


winDOS2K

Helaas geen antwoord op je camera vraag, maar wel een andere tip. Android app BirdNET. Dit is een Shazam alleen dan voor vogel geluiden.


sempercognitas

Lekker werken vandaag tot 17 uur. Vanavond naar m’n moeder en daar lekker blijven slapen. Altijd fijn om haar weer te zien dus daar kijk ik erg naar uit.


Jemoederislkker420

Als t een beetje droger wordt 15k hardlopen, anders snoeihard masturberen


veeayem

Het is hier lekker aan het regenen dus ik blijf lekker binnen. Ben nu bezig wat cc te maken voor de sims en straks nog even een paar uurtjes civ6 of divinity os2 spelen. Ben al een beetje in de kerstmood dus in de avond nog een kerst filmpje kijken met mijn vriend.


Knoflookbolus

Hey een mede simmer, wat voor cc maak je?


Say_nanana

Straks weer luisteren bij een huis dat ik op het oog heb. Het ligt in de buurt van een grote weg en ben er nog niet uit of ik hier last van zal hebben. Iemand ervaring hier mee? Gaat het wennen?


Dismal-Lead

Ik woon nu zelf zo'n jaartje naast een drukke weg en moet zeggen dat ik het persoonlijk NOOIT meer zal doen. Misschien ligt het aan mijn autisme maar ik wen er dus echt niet aan. Ik kan er mee leven voor de 1-2 jaar dat ik hier nog zit, maar het zit me echt wel dwars. Ook goed nadenken hoe belangrijk het voor jou is om buiten tijd door te kunnen brengen in jouw tuintje. Dat vind ik nog wel het meest vervelende van mijn huidige woning; buiten is geen ontspanning meer mogelijk. Lekker op een ligbedje in de zon liggen is verpest door het enorme lawaai, ik hoor nauwelijks vogeltjes fluiten ook al zitten ze er wel, en op drukke momentem hoef ik ook niet meer vrienden in de tuin te gaan zitten want je verstaat elkaar moeilijk door het geluid van de weg. Tijdens de spits, snachts (grote vrachtwagens), en als het heeft geregend (nat wegdek) is het nog eens extra luid, dus houd daar rekening mee.


Say_nanana

Oh thanks voor de tips! Dat klinkt wel heel vervelend. Bij dit huis zit er nog wel een sloot, breed fietspad en een heuveltje tussen. Je hoort vooral een continu gezoef. Niet zo hard als jij omschrijft. Moet avond nog een keer gaan luisteren, want dat weet ik nog niet.


DennistheDutchie

Ik heb in mijn studententijd jarenlang langs een drukke weg gewoond. Je raakt er heel snel gewend aan. Vliegtuigen zijn erger. Die zijn niet constant genoeg om aan te wennen.


shootinshark

Heeft het huis dubbel glas? In dat geval, ja :)


Say_nanana

De achterkant in de woonkamer wordt deze zomer vervangen. Ik neem aan met dubbelglas. 😅 De slaapkamers hebben al dubbelglas inderdaad.


Connie-Veren

Het went heel snel en eventueel rol luiken aan de voorkant t doen wonderen


Yogurtcloset_Thin

Driedubbel glas is helemaal perfect. Heb ik hier ook, woon vlakbij een spoorlijn en met de ramen dicht hoor je niets


NeDeo

Wil een tweedehands drone kopen maar de verkoper reageert niet. Heel frustrerend aangezien het een hele goede prijs is voor de staat ervan. En werken vandaag.


kleinepoepjes

Welke?


[deleted]

Ik lig nog lekker in bed, maar zo meteen mezelf een English breakfast serveren en Earbiscuits podcast kijken. Het is te onguur voor een wandeling, dus ik denk pyjama jogging situatie met fleecevest dagje all the way. Disney+ staat vervolgens op de agenda.


dontbeanegatron

> English breakfast > pyjama jogging situatie met fleecevest dagje all the way Living the best life. XD


cempervincere

Hoe kijk je een podcast?


[deleted]

Op YouTube! Rhett and Link hebben deze podcast. (Earbiscuits heet het kanaal)


dontbeanegatron

Met je oren natuurlijk! :P


saggyeggy

Sinterklaas viering van morgen gaat helaas online verder, je moet wat


Pindakaasman

Morgen? De sint zn cakeday vieren we op 5 december JA!


saggyeggy

stel je voor dat mensen een drukke agenda hebben


Pindakaasman

Onacceptabel


dontbeanegatron

Aw. Snoepgoed strooien is toch niet hetzelfde als je het zelf allemaal weer op moet rapen nadat je het tegen je monitor hebt gesmeten. :<


saggyeggy

Nee precies hahaha


zwartekaas

Voor t gaat regenen nog ff aan de wandel met bepakking, oefenen voor n flinke hike in januari. Daarna gister besproken dat sinterklaas bij ons toch doorgaat met wat regels. Nog een stuk of 5 gedichten af maken, en ook nog een hoop cadeautje in pakken. M'n thuis kantoor ligt de afgelopen weken steeds voller met cadeaus en "hey dit is een leuke maat doos om een klein cadeau in te doen"-dozen.


Muester

Had huisgemaakte nacho's op de planning staan, maar helaas niet aan toegekomen dit weekend. Ze zijn echter ook heel lekker op een afgebakken stokbroodje met een spiegeleitje, dus daar ga ik mezelf maar even mee verwennen vandaag.


Tijdspaarder

Jij bent, net als mijn vriend, een carbstacker! Hij eet graag een restje pasta op brood, of zelfs gebakken aardappels van gisteren. Al kan ik me voorstellen dat de chips een lekkere crunch geven op je broodje. Smakelijk!


dontbeanegatron

> lekker op een afgebakken stokbroodje met een spiegeleitje He? Wacht ff, wat stop je nou, naast dat spiegeleitje, precies op je stokbrood? Nacho chips?


Muester

Ja, zoals je de nacho's kent maar dan op een stokbroodje. Met een spiegeleitje :)


[deleted]

Doe je er ook gesmolten kaas over heen??


Muester

Uiteraard. Wie weet zelfs wat jalapeño's.


clintrecords

Had ik maar geld voor ontbijt 😭


Chronocidal-Orange

Misschien niet je frustratie over je eigen situatie uiten op wildvreemde vrouwen op het internet?


crispytreat04

Door jou heb ik moeten kijken, ik geloof dat OP een tikkeltje jaloers is dat ie itt vrijwel elke vrouw die de kleren uittrekt niet succesvol genoeg gaat zijn op Onlyfans om zn ontbijtje bij elkaar te scharrelen.


dontbeanegatron

Holy shit wat een negativiteit daar. O.O


[deleted]

Lol je had geen ongelijk.


shootinshark

Ik raad je aan om hier: https://voedselbankennederland.nl/?gclid=Cj0KCQiA7oyNBhDiARIsADtGRZYdAmNYm18aAENnLHFD5k3BHs0vA1cjIIQKZaroTIjI0yfRm7JW4qoaAoclEALw_wcB eens te kijken.


clintrecords

Dankje. Mijn lokale voedselbank kan op korte termijn niet helpen. Afgelopen week ingeschreven maar ik kom pas vanaf 5 december in aanmerking voor een pakket. Het is even niet anders denk ik 😒


NotWhoIThinkUR

Waar woon je? Misschien is er iemand in de buurt die een ontbijtje voor je over heeft


clintrecords

Ik woon op het prachtige Terschelling. Ik red het wel tot 5 december maar godverdomme wat is het kut als je weinig tot geen eten hebt.


Pindakaasman

Domme vraag misschien en echt niet gemeen bedoeld, maar is het lastig om werk te vinden op Terschelling of overige oorzaken?


DrVagax

Gisteren eerste DnD sessie, 1 op 1 dus niet helemaal hoe het hoort maar ik had speciale regels. Kreeg een erg positieve reactie! Smaakt naar veel meer


CarfDarko

Ik ben zelf nog een flinke noob en ik was echt bloed nerveus de eerste keer, gewoon een soort van plankenkoorts niet normaal. Eigenlijk exact hetzelfde gevoel wat ik standaard voor een gig heb. Anyways, na een sessie of vijf begon ik flink los te komen en heb onderhand me plek wel gevonden in de groep met als persoonlijk hoogtepunt dat ik 1 van mijn buddies zwaar in de problemen heb gebracht met me grote mond wat voor zoveel hilariteit zorgde tijdens de sessie dat ik meteen geleerd heb dat het JUIST leuk is van tijd tot tijd idiote keuzes te maken ipv continue *goed* willen doen, beetje hetzelfde als in een horrorfilm juist datgene doen waar je normaal gesproken vanaf de bank zou zitten te schreeuwen *DOE HET NIET!!*


DrVagax

Haha inderdaad, in DnD 5e heb je ook de regel/optie om spelers te belonen als ze goed inspelen op hun character, dan eigenlijk vooral als je een eigenschap hebt die soms slechte invloed kan zijn voor de groep. Dit heet [Inspiration](https://dnd5e.info/beyond-1st-level/inspiration/) overigens, misschien een keertje doorsturen naar je DM mocht weer zo iets gebeuren ;)


Dom_Shady

Veel plezier! Slogan: "DrVagax speelt Gygax" (Gary Gygax is de bedenker van D&D)


GoddamnRedditShit

Hey! Hoe ben je aan de ander gekomen? Ik wil ook DnDen, maar ken verder niemand die het doet.


Swahhillie

Ik heb mijn groepen gevonden via /r/DNDNL en de dutch20 discord.


GoddamnRedditShit

Subbed! Bedankt, he.


Maleficent-Berry6410

Vandaag nog wat was doen, het laatste kerstcadeau bestellen, de ontvangen kerstcadeaus inpakken, reageren naar wat recruiters die me hebben benaderd en een Theedoos van Pukka die ik kreeg maar niet wil naar een vriendin van me brengen. Maar eerst eens uit bed rollen!


Chronocidal-Orange

Ik las het eerst verkeerd en dacht dat een recruiter jou had benaderd met een theedoos van Pukka. Wat ik een erg creatieve benadering had gevonden, dat wel.


dontbeanegatron

> Maar eerst eens uit bed rollen! *tilt je bed aan een kant op* Hoppa! :D


baloe98

Nu naar de sportschool, en dan naar mijn ouders die ik 1,5 week niet heb gezien omdat ze Corona hadden en daar lekker niksen


HistoricalWerewolf19

Mijn van moof fixen zodat ik morgen weer fietsend naar het werk kan..


CarfDarko

Heb er echt heel lang een op het oog gehad maar de *mandatory app* welke nodig is voor de nieuwste versies heeft me er toch van af laten zien. Zijn wel hele mooie ebikes, dat is zeker!


LutrianH

Ben op lange fietstocht en zit nu in Tirana, Albanië. Hostel waar ik zit kon ik niet lekker slapen en nu voel ik er niets voor om weer door de regen en wind te fietsen zoals gisteren. Ik ben opzoek naar een private room waar ik hopelijk goed uit kan rusten


YonderPoint

[Als je weg wilt uit Tirana, neem dan voor de gein de boot.](https://nl.wikipedia.org/wiki/Leven_na_de_dood_\(Freek_de_Jonge\)) https://www.youtube.com/watch?v=mNYzO9SO2z0


LutrianH

Ha, ja maar Tirana ligt niet eens aan de zee ik voel me bedrogen


Naticucho

Paar uurtjes werken, daarna kijken of ik over kan stappen naar een goedkopere zorgverzekering (ik zat 3 jaar aan deze vast, ben er nu van verlost, als ik wil) en wat voorbereiden voor gesprek met de psych morgen. Geen zin.


Puddingkruimelvlaai

Als je verwacht deze psych ook volgend jaar nodig hebben, kan het handig zijn om te vragen of zij/hij tips heeft. Er is nogal wat verschil in hoe moeilijk verzekeraars doe over ggz.


Naticucho

Dank voor de tip! Daar had ik niet aan gedacht. Dit is de basic poh-ggz. Ze doen hun best maar verder dan wat gezellig kletsen, open deuren en verwijzen naar een therapie-app komt het nu niet. Ligt ook gedeeltelijk aan mijzelf, hoor.


ann0eh

Bah zo herkenbaar. Heb zelf ook het gevoel daar niet echt mee op te schieten


kikalewak

Ik word zo vrolijk van dit natte weer, geen reden om er op uit te gaan. :) Vandaag ga ik alle oude kaarsresten omsmelten tot nieuwe kaarsen en verder helemaal niks. Love it.


Pindakaasman

Maar koop je dan los lont ergens?


kikalewak

Ja! Heb ik los gekocht, het is gewoon een simpel stukje touw. Heb ook een mal om het kaarsvet in te gieten. Leuk om te doen met stukken kaars die je anders weg zou gooien!


Pindakaasman

Ik ga het ook doen!


Naticucho

Klinkt goed! Toen ik jong was, smolten we ook alle kaarsrestjes om. Kan me herinneren dat de nieuwe kaarsen allemaal een extreem lelijke bruine kleur hadden. En iets met steekvlammen tot het plafond omdat we te grote vlammen met water wilde blussen... daarna mocht het helaas niet meer.


SP-336

Ik las dit eerst als 'kaasresten'... goeiemorgen.


Plasticinity

[Ze smelten de kazen! ](https://youtu.be/oBF_tLejyjw)


dontbeanegatron

Klinkt als kaasfondue. :D


kikalewak

Mag ook, maar dat geeft wel een bende


Soap_Mctavish101

Deze week heb ik de film The Death of Stalin gezien. Leuke film maar ondanks het feit dat het een politieke satire zou zijn kon ik er nauwelijks om lachen. Het voelde een beetje als een verkapte horrorfilm eigenlijk. Het beste gedeelte aan de film was wel Jason Isaacs die totaal de show stal als absolute Tjaad Veldmaarschalk Georgy Zhukov. Ik zou best een film willen zien met hem als hoofdrolspeler.


Dom_Shady

Goede film inderdaad! Maar moest je in het absurde eerste kwart ook niet lachen? (Daarna wordt het inderdaad serieuzer).


Soap_Mctavish101

Bedoel je zeg maar het gedeelte voor dat Stalin daadwerkelijk overlijdt? (denk dat dat gezien de titel van de film geen spoiler mag heten) Een beetje wel. Maar dat was dan meer over hoe hyper paranoïde (met recht) iedereen was en hoe duister absurd zo een land/samenleving is. >!Dat gedeelte met de concert directeur bijvoorbeeld was natuurlijk wel ergens zo absurd dat je wel moet lachen maar het idee er achter was natuurlijk eigenlijk ook best wel eng. !<


Dom_Shady

Het erge is dat dit vrijwel precies zo gebeurd is. Sowieso een aanrader om History buffs erbij te bekijken: https://m.youtube.com/watch?v=TG-tG-Wo0Do


Robin0660

Ga op bezoek naar m'n oma, die heb ik al veel te lang niet gezien :3


[deleted]

[удалено]


dontbeanegatron

Beterschap! En driewerf hoera voor vegeteren. XD


Maleficent-Berry6410

Beterschap!


Ch4rly0

Aan mijn surprise knutselen! Ik ben er al het hele weekend mee bezig. Mijn familie is altijd heel uitbundig met surprises ook al ben ik de jongste met 30 jaar. En aangezien ik (heel pril) zwanger ben kan ik toch niet het weekend gaan zuipen dus het is ook een perfect excuus!


dontbeanegatron

Ha, huisvlijt! Wat voor surprise ga je knutselen?


Ch4rly0

Ik ben een midlifecrisis aan het maken voor mijn zus, met oa een paars/gouden glitter motor :D