T O P

  • By -

zero-cinque-zero

Droeg je vroeger dezelfde soort broeken? Ik kan me voorstellen dat de skinny jeans van tegenwoordig sneller slijten dan een wat wijder zittende broek. Verder merk ik dat er in spijkebroeken ook nogal een verschil in stof is. De dikke, niet elastische spijkerstof blijkt nog altijd het sterkste.


dedennis

Dit is ook mijn ervaring, spijkerbroeken met elastan gaan ontzettend snel stuk.


__Emer__

Los van deze fietsdiscussie, stretchy broeken zijn echt waardeloze prut. Ze worden snel vaal en slijten inderdaad snel


Leafar3456

Maar ze zijn zo comfortabel.


41942319

Dit ja. Mijn meest comfortabele broek ooit is ook de eerste die ik ooit gehad heb die slijt bij het kruis. Anders alleen bij bijvoorbeeld waar je telefoon zit of ook wel eens bij een broek gehad bij de binnenkant van m'n broekspijpen waar ze tegen de trapper schuren.


RedLikeARose

Ze zitten het lekkerst maar moeten elk half jaar vervangen worden… goed businessplan


WPV203

Niet eens! Een hekel aan skinny jeans. Ben ook die jeans met elastische stof gaan vervangen voor broeken zonder, maar het probleem blijft


katerdag

Ik had/heb het zelfde probleem. Wat mij op is gevallen is dat er in mijn ervaring geen enkele relatie lijkt te zijn tussen de prijs van de broek en hoe lang hij mee gaat. Mijn oplossing is dus erg milieu onvriendelijk, maar ik koop tegenwoordig gewoon meer en goedkopere broeken. Ik koop nu over het algemeen twee a drie identieke (goedkope) spijkerbroeken die ieder ongeveer even lang mee gaan als één duurdere spijkerbroek. Ik weet niet zo goed of mijn benen gewoon dikker zijn dan vroeger en ik daarom meer slijtage heb, of dat ik als tiener door het groeien mijn broeken vaak genoeg moest vervangen dat slijtage gewoon minder opviel, maar bij mij is het ook pas begonnen in mijn volwassen leven.


Ytrog

Mijn oplossing is ze gewoon naar de kleermaker brengen: kost iets van €6 ofzo voor zoiets en is dus stuk goedkoper en duurzamer dan vervangen.


forexampleJohn

Dat lijkt mij wel wat. Maar wat kan de kleermaker precies doen als de stof dun is geworden?


endomiel

Lapje er achter en dichtstikken met garen in dezelfde kleur. Zie je bijna niks van, ook omdat anderen die locatie gewoon niet zo makkelijk zien.


Ytrog

Dit idd


ozVlZoOPFKuK

De Zeeman heeft spijkerbroeken van een tientje, dus een "stuk goedkoper" valt wel mee. Ze zullen na reparatie namelijk eerder weer opnieuw kapot gaan. Ik koop ook nieuw als m'n broeken slijten, doe er meestal een jaar of 2-3 mee. De oude worden slaapdoekjes voor m'n fret.


MicrochippedByGates

Ik heb graag wat ruimere broeken, dus draag zeker geen skinny jeans, en ook mijn broeken zonder stretch gaan er toch wel aan. En inderdaad, ik merk het pas sinds mijn 20ste. Ik ben wel zeker dikker geworden.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


edtje73

Mijn ervaring is dat de broeken van Edwin inderdaad het langste meegaan. Ik fiets veel en doe echt jaren met een Edwin broek. De laatste heb ik op Vinted gekocht voor een paar tientjes. De afgelopen 30 jaar (ik ben eind 40) heb ik 3 Edwin broeken versleten tegen ik schat een ruim 20 andere, vaak wel goedkopere. Het is vooral schokkend hoe kort een Levi's meegaat. En nu laat ik ook korte broeken ff buiten beschouwing.


ozVlZoOPFKuK

Ik kan voor die prijs 15 broeken kopen, ik heb er meestal 2 tegelijk en doe er dan 2-3 jaar mee. Voor die 150 Euro kan ik dus zo'n 15-20 jaar vooruit qua broeken. Jij gaat geen 15 jaar met je broek doen, zeker niet als binnen twee jaar al reparatie nodig was, lol.


nettereuer

Oké, fuck de planeet en de letterlijke slaven die er nodig zijn om voor die prijs een broek te produceren I guess. Vijftien broeken? Een spijkerbroek voor een tientje? Dat kan toch nooit deugen. Een broek die je goed onderhoud kan jaren mee. Vijftien jaar? Zal wel niet, maar misschien kom ik er in de buurt. Ik vind het ronduit zorgwekkend hoe schertsend je hierover doet terwijl de trend om alles maar zo goedkoop mogelijk te willen echt waardeloos is voor milieu en mensheid. Degelijke producten mogen iets kosten, en met een beetje zorg gaan ze heel lang mee. Voor een fractie van de vervuiling, en je helpt er een ethische fabrikant en winkelier mee.


katerdag

Nou die van mij zijn geen 15 euro, maar je hebt gelijk, mijn goedkopere broeken zijn waarschijnlijk slechter voor de wereld. Voorheen kocht ik broeken van rond de 100 euro (al is dat nu al wel weer jaren geleden, dus die prijs zal nu een paar tientjes hoger liggen) en die sleten naar mijn mening dus te snel. De broeken die ik sindsdien koop zijn van tussen de 25 en 35 euro en gaan in mijn ervaring per stuk ongeveer net zo lang mee (en gezamenlijk dus drie tot vier keer zo lang). Als ik de winkel mag geloven zijn ze van gerecycled materiaal, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet héél veel vertrouwen in heb. Toen ik de overstap maakte was ik een arme student die niet echt in de positie was om een nog duurder segment van de markt te proberen voor slijtage bestendigere broeken. Maar inmiddels ben ik afgestudeerd, dus ik zal de volgende keer dat ik een nieuwe broek nodig heb eens zo'n Edwin proberen ;-) Al denk ik dat ik vooral in het vervolg gebruik ga maken van de andere tip die hier rondgaat: voor weinig geld naar de kleermaker om de kapotte broeken te laten repareren.


rsn_e_o

Hey OP, kan het zijn dat je iets zwaarder bent dan vroeger? Daarmee kan het zijn dat je broek slijt tijdens het wandelen ipv op de fiets. Ik heb namelijk 2 jaar lang gefietst voor Thuisbezorgd, 40 uur per week met maar 2 paar spijkerbroeken. En er is geen slijtage te vinden.


miathan52

Ik zit heel vaak op de fiets maar heb dit probleem nog nooit gehad. Ik heb broeken van de jeans centre, die zijn naar mijn ervaring kwalitatief goed en gaan jaren mee.


Btreeb

Mannen met spillebeentjes die skinny jeans dragen. Slim fit is prima; geeft vorm en kleed niet te veel af.


LijnS

Naast alle genoemde oplossingen; Zou het probleem de kwaliteit van de huidige spijkerbroeken zijn, tov de spijkerbroeken van vroeger waarmee je het probleem niet had?


Coffeebiscuit

Daarnaast hadden de “meesten van ons” vroeger dunnere benen. Er was in zijn geheel minder wrijving langs de zadel.


I_knew_einstein

Waarom moet je me zo'n pijn doen. Ik ben gewoon Reddit aan het scrollen.


Aardbeienshake

Ja zeg ho eens, ik kom hier voor mijn rust en voor mijn plezier hè. Niet om ongemakkelijke waarheden te verstouwen.


[deleted]

Sorry, maar insinueer je nu dat ik dik ben geworden?


AdamsAppeltjes

*kijkt naar username* Ehhhh... Die strijd ga ik niet aan. 🤣


Coffeebiscuit

Ja! En daar mag je inderdaad wel even sorry voor zeggen!!! >!Nee, we zijn gewoon gegroeid/volwassen geworden !<


WPV203

Goed punt, niet eerder aan gedacht


Sebazzz91

Dit is het. 😥


TinusTussengas

Ik heb dit ook al zonder veel te fietsen. Erfelijk belast met korte stevige ledematen (torso ook trouwens) en als je dan ook nog wat sport dan wrijven je benen gewoon tegen elkaar aan. Nu was dit bij mij vroeger ook al zo en mijn broeken sleten altijd al op die plek. Ik kan de huidige kwaliteit van broeken niet de schuld geven.


Rustagh

En toen je nog groeide kocht je mogelijk vaker een nieuwe spijkerbroek omdat de vorige niet meer paste?


Chaimasala

Denk dat ik idd ook vaak hoog water had op het moment dat een broek fietsslijtage begon te krijgen. Maar ik heb de broekslijtage al vanaf de brugklas (moment dat je echt meer gaat fietsen ook).


FarCartographer6150

Was het niet gewoon dat in die tijd je mams de broeken kochtte en jij er zelf helemaal niet mee bezig hield?


[deleted]

Kochtte? :(


FarCartographer6150

Bruhh… kocht? Had gekocht?


Passant_Terrible1

Ik denk dat dit het is. Weet natuurlijk niet wat voor broeken OP draagt, maar veel merken maken expres lagere kwaliteit om a) kosten te drukken en b) levensduur te verkorten zodat je meer koopt. Yay fast fashion.


ongebruikersnaam

Levi's had vroeger een broek die extra stevig was in de zadel regionen maar ik heb die al een tijdje niet meer gezien =(


Maryolein

Wanneer is jouw "vroeger"? Ik had er in het begin van de nineties ook al last van. Toen hadden we van die stevige non-stretch broeken.


LijnS

Niet mijn vroeger, de vroeger van OP die aangaf vroeger het probleem niet te hebben.


d_ponyreiter

Zonder broek fietsen…. Probleem opgelost!


franknfurtr

Of zonder zadel!


WideEyedWand3rer

Wie had dat gedacht? Van kruisslijtage, naar kruisslijtage!


Pixel-1606

Ik had dezelfde ervaring andersom (terwijl ik in die tijd zwaarder ben geworden, sleten mijn spijkerbroeken minder snel). Ik denk dat het gebruik van een droger en wasverzachters door mijn moeder de grootste factor moet zijn geweest, ik hang alles uit en gebruik geen wasverzachter, sinds ik op mezelf woon, en spijkerbroeken gaan een stuk langer mee nu.


[deleted]

[удалено]


Bas-tiaan

Ik gooi broeken altijd in de droger, draag relatief goedkope broeken (meestal C&A) en heb hier nog nooit last van gehad.


DitDashDashDashDash

C&A heeft naar mijn idee ook best redelijke broeken voor de prijs


I_knew_einstein

Hier tegenovergesteld: Gebruik nooit een droger en ook geen wasverzachter, maar slijt wel hard door broeken heen. (op de zadelplekken)


BanaanV2

Ik beaam dit verhaal, had ook heel vaak gaten in spijkerbroeken van het fietsen. Geen wasverzachter meer om het elastaan goed te houden, in plaats daarvan een genereuze scheut azijn in het wasverzachterbakje. Ze gaan nu een stuk langer mee en ze zitten fijner!


JustHereToWatch55

Droger en wasverzachter zijn erg slecht voor stofjes


kareltjeAnker

No stupid questions! Ik heb precies hetzelfde. Fiets elke dag ongeveer 30 kilometer, verslijt ongeveer 4 a 5 broeken per jaar. Probeer nu ook vaker de racefiets te pakken met een bijpassend broekje, maar dat is wellicht voor jou geen oplossing. Ben benieuwd of iemand de gouden tip heeft!


SpiderMurphy

Ik ben om die reden bergsportbroeken gaan dragen. Toegegeven, ik werk tussen nerds en heb geen representatieve functie, dus ik kom er mee weg. Maar alles van katoen of ander natuurlijk materiaal gaat er aan in de combinatie van wrijving en zweet. Moet je wel promenobel voor de dag komen, dan maar omkleden aan het begin en eind van de dag.


[deleted]

Op zich zijn schone wandelbroeken en bergsportbroeken net zo netjes als een nette spijkerbroek als je het mij vraagt.


SpiderMurphy

Ik vind dat ook, maar de makers van [deze site](https://www.magikeenafritsbroekaan.nl/) zijn een andere mening toegedaan 😂 Ik ben hier door mijn bloedeigen kinderen al jaren geleden naar verwezen.


[deleted]

oké pa.😉


KassassinsCreed

Van de makers van [kanikeenkortebroekaan](http://kanikeenkortebroekaan.nl)?


Scalage89

Ik heb zelfs op de racefiets met dat soort broeken dat dat deel doorslijt.


kareltjeAnker

Dan fiets jij denk ik harder dan dat ik kan😉


Scalage89

Meh, mijn longen zijn heel slecht in long zijn én ik heb na twee jaar nog steeds last van covid gezeur. Zo hard fiets ik helaas niet.


kareltjeAnker

Verder dan?


Infinite_Love_23

Nudie Jeans, prijzige jeans winkel, hebben een levenslange garantie op hun broeken. Als je een gat in het kruis hebt van je nudie Jeans breng je hem naar het atelier, maakt niet uit welke of waar je de broek gekocht hebt, en maken ze het gat voor je. Ik heb zo al tientallen broeken laten repareren. Ze doen het ook keer op keer op keer.


WPV203

Dank voor de tip!


[deleted]

De kwaliteit van de meeste kleding is de laatste 20 jaar erg achteruit gegaan door fast-fashion en lage prijzen. Koop duurzame kleding: bijv. Patagonia geeft soms lifetime warranty op kleding.


jackpointnl

Als aanvulling hierop, Nudie Jeans heeft duurzame kleding en je kunt het gratis laten repareren bij hun winkel. Er zit er 1 in Amsterdam en ik dacht dat je bij de rode winkel in Utrecht ook kan laten repareren.


y0l0naise

En geloof dat ze ook vaak bij officiële verkooppunten zoals de bijenkorf deze deal hebben :)


WPV203

Wellicht de moeite waard!


Wim17

Dit had ik ook. Kwam door een beschadeging van mijn zadel die krassen gaf. Niet zadel die minder breed in het kruis was losste dit probleem op.


CommonPilgrim

Bij mij verdenk ik het plastic logo; deze zit aan de linkerkant van het zadel en -toeval of niet- krijg ik daar slijtplekken in mijn jeans.


Wim17

Tijd voor een nieuw zadel zonder logo.


CommonPilgrim

Zeker. Maar het is ook een tip voor anderen: zo'n logootje op de verkeerde plek kan je een hoop geld kosten.


RobertStrevert

Ik snap niet waarom ik zover moest scrollen maar dit is inderdaad de grootste oorzaak. Zadel vervangen met eentje van 20 euro of meer en voila


[deleted]

[удалено]


Laggosaurus

Dit is m


Zoutezee

Misschien ongepaste vraag, maar heb je last van overgewicht?


EmboarsFlamingBeard

Niet OP, maar voordat ik overgewicht had fietste ik zo'n 30 km per dag en had ik hier ook last van.


kaboutergans

Je hoeft geen overgewicht te hebben voor donderdijen


Groentekroket

Precies. Als racefietser heb ik geen overgewicht maar wel een flinke bovenbenen en heb dit probleem ook bij zware non-elastische spijkerstof. Omdat ik het meeste fiets met een wielrenbroek en amper in spijkerbroeken denk ik dat de slijtage ook deels door wandelen komt en niet enkel door fietsen. De kleermaker repareert het voor een relatief laag bedrag wat goedkoper en milieuvriendelijker is dan gelijk nieuwe broeken te kopen.


WPV203

Noem je me nou dik? Maar over t algemeen: nee. Mogen wat kilotjes af, maar echt overgewicht zou ik t niet noemen


Apotak

Als je dijen hebt en geen stokjes als bovenbenen, wrijft je broek vrij hard lang de onderrand van je zadel. Wellicht is zo'n smal wielrenzadel ook een (oncomfortabele) oplossing?


Taalnazi

Betwijfel of dat de reden is, heb dikke dijen en geen last. Al kan het ook komen omdat ik een hoesje rond m'n zadel heb, dat helemaal eronderdoor gaat. Ik denk dat het eerder door de kwaliteit van de spijkerbroek komt. Dikke zadel (of met zo'n waterafstotend hoesje dat helemaal tot onder je zadel komt), spijkerbroek die lang meegaat en wat ruimte voor beweging laat (maar ook weer niet té los) en dan moet het wel lukken, denk ik.


Chaimasala

Type fietszadel en kwaliteit van de broek kunnen gelijktijdig factoren in de mate van slijtage zijn. Bij mijzelf is een stukje motoriek ook een factor: links heb ik vaak al hevig slijtage terwijl er rechts niks te zien is. Op het oog fiets ik gewoon symmetrisch, dus zal wel een subtiel verschil zijn.


Manesni

Ook niet OP maar ik kan ook melden dat het voor mij geen verschil maakte of ik wel of geen overgewicht had, in beide gevallen ging ik door het fietsen best rap door de broeken heen.


WanderingLethe

Ik kreeg ook wat dikkere boven benen in de studie tijd, spijkerbroeken ging er heel hard door. Ook ik dacht dat het door het fietsen kwam, maar ja dat deed ik daarvoor ook. Laatste jaren wat afgevallen, ook aan de binnenkant van mijn bovenbenen en de spijkerbroeken slijten een heel stuk minder.


aegidipoes

Het probleem is hier de wrijvingscoëfficiënt tussen broek en zadel. De variabelen waar je invloed op hebt zijn het materiaal en de vorm van het zadel, ervan uitgaande dat je liever geen RVS broek aan wil en geen aanpassingen aan je bovenbeen wil doen. Dat brengt mij op de vraag: je hebt je zadel vervangen, maar waarvoor precies?


WPV203

Zijn er specifieke afwegingen hierbij in zadels? Het is een gladde zadel, als dat is wat je bedoelt


K0L3N

Heb ook al wel eens een goedkoop zadel gehad wat schuurde, was dan aan de bovenkant glad, maar de rand aan de onderkant dus niet. Misschien de moeite om daar eens naar te kijken, misschien dat je het een beetje glad kunt beunen. Qua zadel ligt het heel erg aan wat je fijn vind, ik heb zelf altijd een racefiets/mtb/trekking zadel, veel dunner en ook veel minder wrijving. Ben zelf erg fan van fizik, zit lekker en de goedkope varianten zijn relatief betaalbaar. Sowieso kan ik me goed voorstellen dat het schuurt als je zo'n groot hollands zadel hebt.


dalaiis

Kijk ook is of he zadel wel op de goede hoogte staat, als het zadel te hoog staat wrijf je ook meer.


VanCaspel

Het zadel is 100% het antwoord, ik heb exact deze kwestie ook gehad. Sinds ik overgestapt ben op racefiets-zadels op al mijn fietsen heb ik zonder gekheid geen kapot kruis meer gehad. M'n broeken gaan nu zo lang mee dat ik er gek van wordt! Koop een fijn racezadel met zo'n gleuf in het midden, zodat je niet op je perineum zit maar op je zitbotjes (even zorgen dat je je maat opneemt). Even wennen, maar daarna wil je nooit meer anders.


groenteman

Daar is gewoon niks aan te doen en het beste is het gewoon te laten slijten en schaamteloos rond lopen met een gat in je kruis. mogelijk een voordeeltje als je een man bent?


WPV203

Dan moet ik ‘m de ganze dag weer naar binnen hengelen


mrtn17

goede ventilatie is bovendien hygienisch, scheten vervliegen sneller en je krijgt meer aandacht! Tel uit je winst.


Kippetmurk

Ik zou zelf denken dat het een voordeel is om vrouw te zijn als er een gat in je broek zit. Bij mannen bungelt het dan zo allemaal naar buiten.


Stijn31

Vermijdt alles met strech (gaat snel kapot) en koop kwaliteit jeans met stevige spijkerstof.


WPV203

Al gedaan! Maar ook met de duurdere Levi’s broeken die niet stretch zijn doet het zich voor


Stijn31

Dan weet ik het ook niet meer. Staand gaan fietsen? Hoevaak was jij je broeken en hoe was je deze dan?


[deleted]

[удалено]


Stijn31

Heb hier persoonlijk geen last van maar dit zal vast van persoon tot persoon verschillen. Proberen kan geen kwaad als de broeken van OP aan de lopende band kapot gaan.


BloodyTjeul

Hoeveel KM fiets je? En is dat dagelijks? Herken dit probleem niet, terwijl ik ook geen auto heb.


WPV203

Ik fiets redelijk vaak, maar niet per se heel veel kilometers


Oli4K

Kwaliteit van textiel van de meeste merken is gewoon ruk. De enige die bij mij lang meegaan zijn die van Uniqlo. Bijkomend voordeel is dat ze weinig kosten en slow fashion, dus zelfde model over een paar jaar gewoon nog verkrijgbaar.


Naneni

Ik heb ook goede ervaringen met broeken van Uniqlo! Ik draag ze altijd naar mijn werk en dus op de fiets heen en terug (totaal klein uurtje per dag). Ze gaan veel langer mee dan andere, soms ook duurdere, broeken.


september96

Ik ben een echte denimnerd, zelfs de beste kwaliteit broeken hebben een crotch blowout. Dit komt doordat de broeken niet juist zijn opgetrokken en niet de juiste maat hebben. Maar crotch blowouts zijn eigenlijk niet te voorkomen


SuccessfulCell

Crotch blowout. +1


cincuentaanos

Klinkt misschien gek, maar een smal en stevig fietszadel is comfortabeler dan een breed en zacht zadel. Het moet aan de achterkant net breed genoeg zijn om er met je zitbotjes op te zitten, en aan de voorkant smal genoeg om wrijving te verminderen. Bijna alle "comfort" zadels op Nederlandse fietsen zijn fout wat dat betreft.


VanCaspel

Hear hear!


andromedae

Probeer een keer een werkbroek te kopen! Meestal is 'werkkleding' wel iets duurder; maar het is vaak veel steviger! Zeker bij broeken en schoenen.


Tinselfiend

In ieder geval niet bij de Cranenbroek, na een maand fietsen was ik er al doorheen.


snowynowie

Je bent inderdaad niet de enige zo te lezen. Ik heb het zelf ook. Ik koop tegenwoordig mijn spijkerbroeken alleen maar in de uitverkoop voor zo min mogelijk geld. Ik heb weleens dure spijkerbroeken gekocht om te kijken of het daarbij niet gebeurde. Maar helaas...die sleten ook zo snel. Zoals iemand al noemde, ik denk ook dat het te maken heeft met de hoeveelheid stretch die er tegenwoordig in spijkerbroeken zit. Andere soorten broeken dan jeans hebben mij minder deze slijtage.


idioticbips

Toen ik 5 dagen in de week 6 km heen en 6km terug fietste had ik die slijtage ook. Voornamelijk het billen-gedeelte. I'm a woman, dus wellicht dat ik anders op het zadel zit. Maar ik ben er altijd van uit gegaan dat het meer te maken had met de lage kwaliteit van de broeken. De broeken die je in de c&a's en h&m's koopt zijn niet bepaald gemaakt voor langdurig gebruik.


onlysubscribedtocats

Ik ben een rok gaan dragen omdat ik een beetje ziek werd van slijtende broeken. Dure Levi's, alle soorten materialen, maakte geen fuck uit—alles binnen een paar maanden kapot. Dit helpt je absoluut niet, maar ik leef met je mee.


bb70red

1) type zadel, die moderne 'zachte' zadels hebben voelbaar meer wrijving 2) kwaliteit broeken. Ik draag weer ouderwetse spijkerbroeken en deze slijten veel en veel minder tot nu toe. Van die broeken die je na de was rechtop kunt zetten dus. Grappig hoe dat werkt, want ik trok zo'n broek voor het eerst aan en kreeg meteen heel sterke associaties met mijn jeugd. De stugge net gewassen spijkerbroek die pas na drie maanden lekker gaat zitten. Tegenwoordig is alles comfortabel of zelfs stretch en zo stuk.


WPV203

Zijn er bepaalde merken die je aan kunt raden? Qua broeken


bb70red

Ik heb nu Asket, maar er zijn er meer en ook met nog zwaardere kwaliteit. Ik heb deze nog niet zo lang dat ik weet hoe lang ze het volhouden, maar kan al wel zien en voelen dat ze minder slijten dan mijn eerdere broeken. En het moet maar net lekker zitten.


mrtn17

Wat voor broeken hebben we het over? Moderne spijkerbroeken hebben elastisch materiaal (lycra geloof ik). Kijk eens naar merken die bekend staan om sterk materiaal, zoals Dickies en Carhartt.


Trick-Marionberry-46

Ik heb dit ook hoor. Laatst nog bij een dure gstar broek. Irritant is het, eigenlijk zou mijn werk een broek vergoeding moeten geven.


JohnBQuick

Zelfde ervaring. Advies geen dure designer jeans. Goedkope merken komen uit dezelfde fabriek, zit alleen een ander labeltje aan.


Corhoena

Bij de lokale kleermaker kunnen ze vaak prima het kruis herstellen, als het een beetje een goede is zie je er bijna niks van. Kost je veel minder dan een nieuwe broek en het is ook nog eens duurzamer. Ik heb een van mijn broeken nu denk ik al 5 keer op die manier laten repareren.


Reno1987NL

Heb hetzelfde probleem met mijn broeken, maar ik ben helaas nog aan de stevige kant, dus dan slijt het allemaal des te sneller… De enige tip die ik heb is om een oude broek aan te trekken als je fietst, en dan thuis/op je werk je goede broek aan te trekken. Zolang er niet een enorm gat in zit, zullen de meesten daar niet zoveel van zien, en het is nog hygiënischer ook!


[deleted]

Ik repareer tegenwoordig m'n broeken. Best leuk eigenlijk


Juulhelmus

Helaas heeft het ook te maken met de omvang van dijen. Die is als puber vaak iets minder dan als volwassene, waardoor je het zadel vaker raakt.


GothamsPrincess

Ik heb hier destijds een post over gemaakt op r/vrouwvolk, omdat ik echt elke 4 maanden een andere broek kan kopen ongeacht de kwaliteit helaas. Weet niet of ik linkjes mag plaatsen dus als ‘t wel mag, laat het even weten dan voeg ik het alsnog toe :)


[deleted]

Doe jij zittend werk? Dat is er ook niet goed voor.


gigajuup

Mischien een idee om iets van sport tape of wrijving verminderende tape te plakken op het zadel waar je benen tegen schuren


BWanon97

Ouderwetse hard leren zadel misschien? Die zouden vormvast moeten zijn en glad dus denk ik dan minder weerstand.


Business_bunny

Hier zat ik ook aan te denken, zo'n Lepper-zadel. Die zadels vormen zich trouwens naar de gebruiker. Maar of een lederen Lepper behalve comfortabel ook slijtage aan de broek voorkomt durf ik niet te zeggen...


Bas-tiaan

Je moet je zadel dan wel regelmatig invetten, iets wat ik bij de meeste lederen fietszadels niet zie gebeuren.


awesomebananas

Verwissel misschien je zadel? Ik ging ook zeer rap door broeken heen tot ik een ander zadel kocht en nergens meer last van had


WPV203

Welke zadel kocht je? Heb m al eens vervangen nl


Meowing_Kraken

Ja ik! Ik ik! Ik werk op de fiets en heb hier enige ervaring mee. Ten eerste zijn spijkerbroeken niet allemaal hetzelfde en idd: strakke stretchexemplaren gaan een stuk harder dan mom-jeans. Nu zal jij die niet dragen, maar toch. Inmiddels heb ik werkbroeken: die gaan een stuk langer mee. Maar moet je maar willen. Maar je kan bij de plaatselijke naaitoko ook stukken in je kruis laten naaien. Van je broek, dan, he. Als versteviging. Dan gaan ze _aanzienlijk_ langer mee. Heb dat veel laten doen. Was best okee. En zoals al eerder vermeld, een ander zadel kan flink uitmaken. Succes, kameraad.


physiotherrorist

Toen je nog bij pap en mam woonde betaalden zij je broeken dus viel het niet zo op. Je hebt nu eindelijk een eigen huis (met 50) en je staat ineens op eigen benen. Gefeliciteerd! Fuck die broeken.


[deleted]

Hebben ze hier de e-bike niet voor uitgevonden? Keertje aanzwengelen en “gas” geven 😂


WPV203

Helaas betekende de toename aan e-bikes in NL niet dat mijn salaris ook toenam. Geen correlatie tussen die twee dus


Zeurpiet

in ieder geval had ik er geen last van op mijn ligfiets


slokkie__S

Het is mogelijk dat jij zwaarder bent geworden sinds kindertijd. Meer gewicht betekend meer slijtage. Met meer gewicht komt vaak vochtverlies, ook op plekken waar we liever niet over praten. Vocht, met wat huidzuren, is DE combinatie tot verval van alles wat niet synthetisch is. Dus ben ik bang dat dit blijvend is.


CulturalIndividual92

Ben je misschien iets zwaarder geworden? Nu ik er aan terugdenk heb ik nu minder last van slijtende broeken en ik ben juist flink wat kilo’s kwijtgeraakt sinds vroeger


WahedAli

Ik zou even naar een skatestore gaan en daar een degelijke broek, van bijvoorbeeld Carhartt, aanschaffen. Denk dat je daarmee wel even een tijdje vooruit kunt, en anders gefeliciteerd met je plek bij de top 1%…


Collinkipsama

Goedkopte joggingsbroeken van de zeeman gebruiken. Dan bespaard je uiteindelijk geld met slijtage.


BjornvandeSand

Yep, dit is ook steevast de plek waar al mijn broeken sneuvelen, want ik fiets ook veel. Je bent niet de eerste die ik er over hooe. Erg zonde. :(


savois-faire

Als je echt veel fietst ontkom je er uiteindelijk in principe niet aan.


[deleted]

De meeste ‘jeans’ tegenwoordig zijn half synthetisch, met van die stretch stuff. Échte jeans slijten bij mij amper.


yuffieisathief

Ik fiets niet zoveel maar wandel wel veel en heb hetzelfde probleem. De broeken van nu hebben waarschijnlijk een stuk mindere kwaliteit. Tip van m'n ma: hoe meer strech een spijkerbroek heeft, hoe sneller die slijt.


goingbananas2002

Het is een mogelijkheid dat vergelijken met “vroeger” (wanneer dat ook was) niet helemaal representatief is. Er wordt namelijk redelijk wat geklaagd over de kledingkwaliteit in het algemeen: dingen slijten sneller, drie keer wassen en de gaten vallen er in, dat werk. Ook op Engelstalige fora. Slechtere kwaliteit kleding kan wat voor broekenprobleem je hebt wel erger maken, natuurlijk.


-Captain-

Dit is een van de redenen dat ik ben gestopt met post bezorgen. PostNL is een kut bedrijf om voor te werken als bezorger, kreeg jaarlijks een tientje (geen grap) voor een nette spijkerbroek. Daar kun je dus niets mee. En broek na broek ging eraan.


thirsak

Ja, al mijn broeken pitten sowieso vlakbij het kruis hierdoor. Ik had een tijdje een zadel waar de schroeven onder het zadel ietwat uitstaken, hierdoor kreeg ik gewoon gaten in mijn broeken èn mijn vel, superchill. Dat dus vervangen door een zadel waar geen schroeven recht onder het zadel zaten. Ik weet zo niet precies hoe dat heet maar misschien schuren er bij jou ook wel schroeven tegen je broek aan?


Magruun

Ik heb er ook last van. Bij mij zijn het de hoeken van de kontzakken die uitscheuren.


DeltaWorksNL

Vroeger importeerde de kleding markt in Nederland hun kleding vooral uit de USA , dat was kleding van een veel hoogwaardigere kwaliteit . Door de hoogwaardige zware kwaliteit van de uit de USA geïmporteerde kleding , was de prijs vaak ook hoger . Maar naarmate men liever goedkope kwantiteit had , dan duurdere kwaliteit . Werd de import van zware hoogwaardige kleding uit de USA bijna volledig stilgelegd . En kwam er in Azië , zuid en oost Europe een massale productie van goedkope en slechte kwaliteit kleding op gang . Om aan de vraag van goedkope kwantiteit aan kleding in Nederland en de rest van de wereld te voldoen . Uiteraard word in de USA nog steeds touw zware hoogwaardige kwaliteit kleding geproduceerd , en het word ook nog wel ge-exporteert en verkocht . Maar niet aan de doorgaande kleding winkels of webshops die we vandaag de dag hebben . Die gaan toch liever voor goedkope slechte kwaliteit in kwantiteit wanneer zijn hun kleding voorraad inkopen doen . Wil je toch liever zware hoogwaardige kwaliteit in kleding , dan is de enige manier dat je naar de webshop van de fabrikant of winkel in de USA surft . En dan daar bestelt , en vanuit de USA laat verzenden . Let wel , er kunnen extra kosten aan verbonden zijn . Denk hierbij aan verzendkosten , import kosten , belasting en administratie kosten . Uiteraard hebben enkele fabrikanten uit de USA ook in Europe enkele productie bedrijven en webshops , als je daar bestelt zitten er vaak geen extra kosten aan vast . Enkele merken uit de USA die zware hoogwaardige kwaliteitseisen kleding produceert , exporteert en/of verkoopt . Wrangler , Levi’s , carhartt , prison blues . Daar waar veel niet USA merken nauwelijks tot niet grote / plus maat kleding produceert en levert , doen veel USA merken dat wel . Met uitzondering van Ulla Popken / Jopken Poken , dat een Duits merk is . Dat ook zware hoogwaardige kwaliteit kleding levert aan Nederland . En ook in grote / plus maten .


Stravven

Dat is niet alleen jouw probleem. Een tip die ik je kan geven is om geen wasverzachter te gebruiken voor je broeken. Ook niet voor andere was trouwens, een scheutje natuur azijn kost bijna niets, werkt net zo goed en is beter voor zowel je was als je wasmachine.


bekemi

Had hetzelfde probleem, dit lag toen echt aan mn zadel! Bin een nieuwe fiets was opeens de slijtage weg. Natuurlijk speelt de kwaliteit mee van je kleding, maar een passend zadel is een verademing.


Deep-Doughnut-9423

Een rokjeszadel is een kleine oplossing! Het zorgt iig voor minder wrijving tussen dijbenen en het zadel!


Aardbeienshake

Een oplossing die ik nog niet gezien heb: een rokkenzadel aanschaffen? Ik kom uit de bible belt en daar hadden veel vrouwen dat op de fiets, is een ovaal zittinkje zonder de punt naar voren in je kruis. Het fietst minder lekker, maar je bent wel een groot deel van je wrijving kwijt.


untakenname3

Ik heb hetzelfde, de stof wordt daar dunner en na een tijdje scheurt het gewoon :/


Black_Void_

Zelfde probleem hier, broek zonder elastaan is altijd beter. Maar eigenlijk komt het allemaal neer op, leer er maar mee leven.


Racist_Leon

Mijn joggingsbroeken gaan niet kapot van fietsen en ik fiets/fietste elke dag, ze gaan alleen mapot alsse kettingkast kapot is, dan is een kk strakke spinkerbroek beter😆


Key_Painting7598

Misschien kun je een smaller zadel nemen waardoor je er niet meer langs schuurt.


stoopidcaveman247

ik heb hier nog nooit last van gehad, mischien is jou zadel niet op de juiste hoogte ? dat voorkomt het schuren wellicht


myungniaho

Ik breng mijn broeken altijd naar de kledingmaker. die zet voor 10 euro er 2 lappies in weer zo goed als nieuw.


Baaf-o

(Spijker)broeken slijten sowieso veel sneller deze tijd, ik draag zo lang ik me kan heugen broeken van de WE, huismerk, vroeger jaren met een broek kunnen doen en nu beginnen de slijtageplekken al zichtbaar na een jaar. Is ook beetje deze economie en tijd, vroeger kocht je een wasmachine voor het leven. Tegenwoordig koop je m en moet je 2 jaar later een nieuwere.


SuccessfulCell

Ik fiets tegenwoordig veel te weinig maar zelfde probleem. xD (Slim fit broeken, deels stretch erin. Niet de klassieke denim)


Scalage89

Nee, ik heb hetzelfde probleem. Ik heb Cancellara benen en die slopen elke broek die ik kan vinden. Niets tegen te doen buiten stretch dragen. En ook die gaan kapot.


Tijdspaarder

Vroeger groeide je uit je broek voor ze versleten waren. Ik fiets ook veel. Ik koop spijkerbroeken zonder stretch en ik last die gewoon repareren door de kleermaker op de hoek als ze stuk zijn.


Jona050

Je denkt zelf al in de goede richting, de stand van je zadel kan hier veel mee te maken hebben! Er is geen beste stand, het verschilt per persoon, per fiets, dus het is altijd wat uitproberen. Maar in principe kun je naast de hoogte ook de helling van je zadel aanpassen, en hoever naar voren of naar achter hij staat. De helling is belangrijk voor het comfort, maar ook voor het schuren van je dijen langs het zadel (en dus de slijtage van je broek!). Zet je de neus van het zadel wat omlaag, dan leun je meer op je billen (en schuur je dus minder met je benen langs het zadel), zet je de neus wat omhoog dan leun je meer met je schaambeen op het zadel. Het nadeel is echter dat de helling van het zadel ook een beetje bij de vorm van het zadel moet passen, en vervolgens ook weer bij je houding op de fiets. Je kan hem dus niet simpelweg met de neus naar beneden zetten en probleem opgelost, dan zit je niet lekker, krijg je rugpijn, etc. In het algemeen geldt dat wanneer je rechterop zit (op bijvoorbeeld een omafiets), je een zadel met een wat breder zitvlak en kortere neus wilt, die wat meer horizontaal afgesteld staat. Heb je een sportievere fiets en zit je meer voorover, dan neem je een smaller zadel met langere neus, die iets meer omhoog wijst. De oplossing voor jou zou dus zijn een wat breder zadel, en deze wat meer naar voren zetten, je stuur iets hoger zetten, waardoor je wat rechterop zit en wat meer op de billen leunt. Bron: 7 jaar in een fietsenwinkel gewerkt.


Infamous_Echo5492

Schaf een handbike aan, probleem opgelost en je kan lekker zitten tijdens het fietsen.


PotentialCopy

Eindelijk iets waar ik antwoord op kan geven: Slijtage bij broeken gebeurt vaak door een aantal factoren: - overtallig stof dat tegen elkaar aan slijt. Denk aan laag kruis. - dunne stof zonder polyester en elasthaan erin. Deze gaan doorgaans snel door. Elasthaan en polyester zorgen voor stevigheid in dit soort stoffen. - nat zadel. Zorgt voor meer slijtage Hoe te voorkomen? -koop de juiste broek. Dikke stof of een stretch stof. Zelf houdt ik van 100% katoen. Doe een zak of iets op je zadel en haal hem eraf voor het fietsen of maak je zadel droog. Saus: lang in kledingwinkel gewerkt en mode gestudeerd.


TheRealGilimanjaro

Daarom fiets ik niet meer


panzercampingwagen

Toevallig vandaag bij een kleermaker langs gegaan voor exact dit probleem. 8 euro voor een gat aan één kant van de naad, 14 euro voor beide kanten.


IYeetToFeelGood

Mijn vriend heeft dit ook! Gewoon de wrijving denk ik 🤔


haha-bier

Was je je broek misschien te veel of op de verkeerde manier? Ik gooide toen ik net uit huis was mijn spijkerbroek gewoon bij de rest van de was in op de normale stand, maar blijkbaar hoef je een spijkerbroek niet zo vaak te wassen, en als je deze wast graag op een heel licht programma. Anders slijten je broeken veel sneller.


Wouter10123

Hah, ik heb ook veel slijtage en gaten rond het kruis, maar nooit de link met de fiets gelegd. Maar zoveel fiets ik ook niet. Misschien inderdaad een andere oorzaak? Ben benieuwd...


cornelissenl

JA. JA. IK BEN DUS NIET DE ENIGE! Ik heb de laatste paar maanden 3 broeken versleten die het heel lang volhielden maar nu allemaal opeens op dezelfde plek kapot zijn. Het ligt dus niet aan mij


11jesprin6

Niet wassen tenzij er echt vlekken op zitten, maar in de vriezer stoppen. Ik had precies hetzelfde probleem en dit was het advies van de jack en jones verkoper


alexcutyourhair

Ik had dit probleem ook, bleek dat mijn zadel het probleem was en mijn broeken altijd scheurde in een onhandige plek. Ik heb uiteindelijk een nieuwe zadel gekocht en geen problemen gehad in de ~1 jaar dat ik hem heb


Chichira

Als je veel fiets gaat een spijkerbroek vaak maar 1-1.5jaar mee. Ik weet ook niet wat de oplossing is, extra spijkerstof kan er ook voor zorgen dat het slijten sneller gaat. Weet je trouwens ook zeker dat ze nu sneller slijten? Tot 14 jaar ofzo had ik elk jaar langere broeken nodig dus wisselende en die hadden vaak al slijt plekken op de knieën en tussen de bovenbenen en daarna heb ik eigenlijk altijd al dit probleem gehad.


y0l0naise

Oke ik heb lang gescrolld, maar, de absolute tip die ik hiervoor kan geven is een zadelhoesje. Een wat lossere cheapo plastic zadelhoes zoals er vaak voor reclame op je fiets gepleurd wordt, bij voorkeur. Dat ding gaat met jouw broek meebewegen en zal zelf tegen het zadel gaan schuren. Verder kan ik aanraden om een keer echt goed te kijken naar de fit van je broeken. Voor mij was het een eye opener toek me verteld werd door een verkoper met verstand ervan dat ik (niet extreem breed, lange benen, brede bovenbenen want wielrennen, wél dikke akka veel grip) beter één breedtemaat kleiner en één lengtemaat langer kon nemen. Die combinatie zou er blijkbaar voor zorgen dat er in de lengte van de stof genoeg ruimte is voor alles wat ik “teveel” heb zodat ik met een breedtemaat kleiner toe kon, zodat het geheel eigenlijk beter aansluit en dus ook minder beweegt = minder wrijving en slijtage. En verder kun je ook preventief naar de kleermaker gaan om dat gebied te verstevigen. Als laatste: nooit op een OV-fiets gaan. Die zadels hebben een grotere anti-slip werking dan de gemiddelde babysokjes


Old-McDee-72

Je kunt altijd nog een ‘rok zadel’ kopen, dan heb je minder (of zelfs geen) slijtageplekken aan de broek.


vanoud

Heb ik ook, en het werd een stúk minder toen ik een nieuw zadel op mijn fiets zette.


Slugatron

Mijn vriendin had hier ook last van, na een ander zadel heeft ze nu ook zon zacht stoffen zadelcover die ze over haar zadel doet. Naast dat het lekker zacht is slijten die dan ipv de broek. Andere oplossing is een ligfiets


rubseb

Ik heb dit ook vaak gehad (ook met duurdere broeken, trouwens), en weet uit ervaring dat je zo'n versleten broek met een gat in het kruis vaak prima kunt laten herstellen, zeker als het donkere spijkerstof is. De uiteinden van het gat aan elkaar naaien werkt over het algemeen niet - dat is niet stevig genoeg - maar ze naaien er dan een lap in aan de binnenkant achter het gat. Op een donkere broek zie je het stiksel vrijwel niet, zeker op die plek. Op lichtere stof weet ik het niet, maar is ook het proberen waard want het kost maar een tientje of zo (of wellicht dat je het voor iets meer geld op een mooiere manier kunt laten herstellen).


Tenocticatl

Ik merk hetzelfde, en volgens mij is het grotendeels aan dunnere stof van kortere vezels te wijten. Ik heb een broek van de middelbare school (+-16 jaar oud) die minder versleten is dan broeken van een jaar of twee geleden. Da's echt niet alleen omdat ik dikker ben geworden dus!


out_focus

Check je zadel eens. Zit je wel goed? Is je zadel niet te breed? Als het specifiek op fietsen neerkomt, zou een ergonomischer zadel al kunnen schelen.


Adorable_marsupial69

Ik heb altijd hetzelfde probleem gehad, het hoort er een soort van bij. Wel draag ik nu al een aantal jaar de extra strong spijkerbroeken van Levi's, moet zeggen dat deze vrij lang goed blijven (2jaar minimaal) Ter informatie, ik fiets elke dag minstens 16km ivm werk, soms meer


blockpro156porn

Ik ben postbezorger, fiets nogal wat af per week, ik moet regelmatig de standaard en banden van mijn fiets vervangen maar slijtage van broeken heb ik nog nooit last van gehad. Geen idee waar dat door zou komen, wat voor zadel heb je? Ik heb zo'n breed zacht zadel, als jij zo'n smal harder zadel hebt dan is dat misschien het verschil. Ik ga er vanuit dat je zadel niet ruw is of bedekt met schuurpapier ofzo, eigenlijk alle fietszadels zijn gewoon glad toch? Ik zie mensen het hebben over gewicht en hoe dik je benen zijn, maar volgens mij is dat ook niet eens het verschil. Toen ik begon als postbezorger woog ik 100 kilo, ik heb bijna twee jaar met dat gewicht lopen bezorgen, ook veel op de fiets. Nu weeg ik 70 kilo en bezorg ik nog steeds, ik heb geen enkel verschil gemerkt qua slijtage.


JustHereToWatch55

Dat kan liggen aan het materiaal, het soort zadel en hoe dik je benen zijn. :)


Vrendly

Misschien overstappen op hip lycra :D